menuMENUHledat

Koupí Apple Teslu? Tim Cook mlží, Musk tweetuje

16.03.2015 10:36 | Autor: RS | Zdroj: teslamag.de
Koupí Apple Teslu? Tim Cook mlží, Musk tweetuje

Sice byly aktuálně představeny hodinky od Apple, ale zdá se, že akcionáře na schůzce před pár dny tato zpráva příliš nezajímala. Daleko více je zajímala představa, že Apple koupí automobilového výrobce z Kalifornie a mimochodem svého souseda v Silicon Valey, společnost Tesla Motors. Čímž by pronikl na automobilový trh.

CarPlay by mohla chtít i Tesla

„Nejsme nijak v kontaktu“, odpovídal Cook na otázky, jak to vypadá mezi Applem a jednatelem Tesly Elonem Muskem.

Ačkoli v pokračujícím rozhovoru se dále zmínil, že by jej velice potěšilo, kdyby Tesla měla zájem o CarPlay. Všichni velcí výrobci po něm doslova skočili a jeho používání je stále častějí. Cook rozvířil domněnku, že Tesla možná chce být další firma, která CarPlay přijme.

„Byl to správný způsob, jak se vyhnout odpovědi?“, zeptal se Cook a vzbudil tím úsměvy v publiku.

Další investor si ale vzal mikrofon a prohlásil, že už v roce 1984 zaplatil zálohu za první Mac. A od té doby ho nic neokouzlilo tak, jako když si objednával svůj Model S.

S úsměvem na tváři krouží Cook kolem odpovědi

„Pokaždé, když ho vidím, (Model S, poznámka redakce) nemám slov,“ vyjádřil se tento investor, který chtěl zůstat v anonymitě. „Jsem blázen, když se mi zdá, že se tu něco děje?“ ptal se dále. „Nechte mě zapřemýšlet nad jiným způsobem, jak se vyhnout otázce,“ řekl Cook s úsměvem na tváři. „Soustředíme se na CarPlay.“

Už před rokem se objevovaly náznaky, že by Apple mohl mít zájem o Teslu. Dokonce se snažil získat i jednatele Tesly, Elona Muska do svých služeb.

Musk spekulace vyvrátil

Veškeré spekulace ale Elon Musk rozprášil svým včerejším tweetem, ve kterém uvádí, že rozhodně nemá v plánu Teslu prodávat. Podle jeho slov by to bylo špatné rozhodnutí. Takže žádný strach – Musk ještě s velkou pravděpodobností vykoná velké věci. A my budeme sledovat, kam Teslu povede. Těšíme se. A co vy?

Nahoru