menuMENUHledat

Křížem krážem padesáti státy s Tesla Model S

29.12.2014 19:31 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Křížem krážem padesáti státy s Tesla Model S

Lita Elbertson ještě nikdy neviděla jezero. Až do té doby, než se rozhodla přidat ke svému příteli Michaeli Frittsovi na jeho neuvěřitelné cestě skrz celé Spojené státy. Havajanka vlastně nikdy neviděla ani kachnu. Natož Model S.

Trasa lemovaná Superchargery

Pravděpodobně existuje mnoho jednodušších způsobů, jak se dostat do kontaktu s kachnou. Ale jenom pár z nich musí být zábavnější, než projet prémiovým elektrickým sedanem každý americký stát. Jinými slovy, to byl cíl, který si Elbertson a Fritts dali – do konce léta roku 2014 procestují Ameriku křížem krážem.

Zatímco Fritts, majitel Modelu S z horního New Yorku, čerpal inspiraci z výletu Harley Davidsona, Elbertson převzala zodpovědnost za přesnou trasu. Promyslela ji tak, aby přesně kopírovala rozmístění Superchargerů a ještě zahrnovala přátelé v okolí.

Výlet představoval něco víc

Celou cestu po 48 státech chtěli stihnout v 32 dnech, pak by Fritts vyklopil Elbertson ve Washingtonu a pokračoval na Aljašku sám. V příštích několika týdnech by nechal převézt auto na Havaj a odškrtl padesátý a poslední stát ze seznamu.

Lita jednoduše miluje cestování, ale pro Michaela znamenal tenhle výlet něco víc – chtěl všem dokázat výhody elektrických dopravních prostředků. Dříve v tomto roce podnikl jízdu z New Yorku do Miami a jako demonstraci si s sebou nevzal peněženku. Nabíjel své auto zdarma pouze u stanic Superchargerů a zabalil si tolik jídla, aby nemusel utratit ani korunu.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru