menuMENUHledat

Musk a Straubel o Gigafactory: Je to stroj, který vyrábí další stroje

28.07.2016 09:33 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk a Straubel o Gigafactory: Je to stroj, který vyrábí další stroje

Ještě než Gigafactory otevře brány svým prvním návštěvníkům, přinášíme nejzajímavější témata z tiskové konference Elona Muska, JB Straubela a prezidenta Panasonic (Yoshihiko Yamada).

O Gigafacotry

Musk:

„Továrna sama o sobě je považována za produkt. Je to stroj, který vyrábí další stroje. Vlastně si zaslouží více pozornosti od inženýrů, než produkty, které vyrábí. Dospěli jsme k zajímavému poznatku. Když vezmeme kreativního inženýra, který pracuje na stroji, co má vyrábět další stroje, umí udělat pětkrát větší pokrok za hodinu, než kdyby pracoval na samotném produktu.”

Poté dodal:

„Může to znít trochu sentimentálně, ale zdá se mi to docela romantické. Finální tvar bude jako diamant, zarovnaný přímo na sever. To se mi líbí. Zdá se to neuvěřitelně romantické. Mimochodem v této oblasti je 10 tisíc divokých koní. Prostě si tu tak cválají. Máme konstrukční rybníky na vodu a koně k nim chodí pít. Přijde mi to skvělé.

Yamada:

„Před třemi roky mi nápad s obrovskou Gigafactory připadal naprosto šílený. Protože pak by výroba samotné továrny převýšila průmyslovou výrobu. Myslel jsem si, že je to bláznivý nápad. Ale já byl blázen a mýlil jsem se. Extrémní úspěch po představení Modelu 3 a rekordní počet rezervací to dokazují.

Jak je to s financemi?

Straubel:

„Jedna část je spolupráce se strategickými partnery jako Panasonic. Reakce našich dodavatelů při výrobě Modelu 3 jsou zatím příznivé. Produkci budeme financovat z prodejů Modelu S a Modelu X. S penězi, které máme teď, bude potencionálně růst náš kapitál, ale prozatím ne nějak extra výrazně.“

Elon Musk se dále rozpovídal o dalších detailech výroby Modelu 3, solární energii a jejím uchovávání. Zbytek rozhovoru přineseme v dalším článku.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru