menuMENUHledat

Musk odhalil první fotku Tesla Model Y

07.06.2017 11:30 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk odhalil první fotku Tesla Model Y

Elon Musk zveřejnil první oficiální fotku chystaného elektrického SUV Tesla Model Y. Na setkání akcionářů dále řekl, že nový elektromobil bude využívat zcela novou platformu.


Podle Elona bude poptávka po Modelu Y vyšší než u Modelu 3

Ačkoliv se původně mluvilo o tom, že Model Y poběží na stejné platformě jako přicházející Model 3, Musk plány zjevně změnil. Na setkání zmínil, že věří ve zcela novou platformu, která zajistí stavbu vozu tak, jak se to ještě nikomu nepodařilo.

Muskovy vizionářské plány plné novot nejsou nic překvapivého, my si jen musíme počkat, co toto prohlášení znamená v praxi. Elon věří, že poptávka po Modelu Y bude větší než po Modelu 3 (a ten je momentálně vyprodaný až do konce následujícího roku).

S vychytávkami na trh postupně

Musk už dříve oznámil, že Model Y bude mít nový elektrický systém, 12V elektronika bude odstraněna a nahrazena novou generací. Model S a Model X mají přibiližně 3 km kabeláže, přicházející Model 3 by měl mít sotva polovinu, cca 1,5 km kabelů. Oproti tomu u Modelu Y se počítá asi se 100 m, mluvíme tedy o 95% snížení oproti Modelu 3.

Část nápadu postavit Model Y na zcela nové platformě přišla díky zkušenosti s výrobou Modelu X.

"Udělali jsme chybu, když jsme se pokoušeli postavit Model X na platformě Modelu S," uvedl Musk na jednání.

Elon dále zdůraznil, že u Modelu X to hned ze začátku přehnali s množstvím vychytávek. Pro příště chce novinky uvádět na trh postupně.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru