menuMENUHledat

Musk v týmu Trump?

31.01.2017 07:50 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Musk v týmu Trump?

Elon Musk se během trumpovské kampaně vyjádřil jasně. Trumpa nepodporoval a i nadále nesouhlasí s mnoha jeho názory (jako třeba s politikou týkající se uprchlíků). Na druhou stranu,když Trump skládal Strategické fórum, Musk se stal jeho součástí. O co jde?

Strategické fórum zahrnovalo Muska, Cooka a další giganty

Strategické fórum představuje setkání expertů z různých oblastí, kteří hodnotí situaci v ekomonomice, průmyslu a debatují o následných krocích v zemi. Trump si do svého poradního týmu přizval nejen Elona Muska, hlavního leadera SpaceX a Tesly, ale také například CEO Applu, Tima Cooka nebo představitele společností Facebook, Uber, Microsoft a další.

Musk nechyběl ani na poradě ohledně výroby v USA. Trump si potrpí na vizi, jak dostat zpět pracovní místa v oblasti průmyslu. A právě to je půda, na které se s Muskem střetnou. SpaceX je v americkém průmyslu důležitý hráč, který toho může mnoho nabídnout. Prezident USA se dále nechal slyšet, že bude odměňovat firmy, které vyrábí produkty přímo v Americe. A naopak hodlá penalizovat takové společnosti, které mají výrobnu v zahraničí a produkty dováží zpět do USA.

Trump chce změnit sazby daní

Trump také mluvil o tom, že zavede nové sazby daní. Ty by se mohly týkat především gigantů z proslulého Sillicon Valley a pravděpodobně jim velmi hrály do karet. Prezident se kloní k názoru, že je třeba nechat velké firmy vydělat, aby mohly vytvořit více pracovních míst (o které mu momentálně zjevně tak jde). Amerika se točí korporátním směrem, to bylo jasné od začátku Trumpovy kampaně. Jak do toho ale zapadne Musk? Vyčkáme a uvidíme...

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru