menuMENUHledat

Nahlédněte s námi do tajemné Gigafactory 2

19.11.2018 08:56 | Autor: VS | Zdroj: youtube.com
Nahlédněte s námi do tajemné Gigafactory 2

Gigatovárnu společnosti Tesla v Nevadě zná kde kdo, ovšem málo kdo ví, že tento výrobní komplex má i svou sestru s označením Gigafactory 2. Pojďte s námi nahlédnout do útrob této továrny a zjistit, co se zde vlastně vyrábí.


Gigafactory spolupracující se sluncem

Nevadská Gigafactory 1 slouží jako výrobní místo pro akumulátory do vozů Tesla. Tento obrovský komplex působí jako malé město uprostřed ničeho. Ovšem, když se přesuneme o téměř 4 tisíce kilometrů více na východ, najdeme zde další podobné výrobní městečko uprostřed zeleně, které Tesla označuje jako Gigafactory 2.

Ta se nachází v Buffalu ve státě New York, kde zabírá plochu 11 hektarů. Její specialitou je výroba solární krytiny značky Tesla a společnost Panasonic zde vyrábí své solární panely. Tesla továrnu získala svou akvizicí stratupu SolarCity, jejíž technologie dále rozvíjela a přetvářela až do dnešního energetického řešení Solar Roof.

Panasonic v továrně vyrábí své solární články, které následovně Tesla implementuje do své střešní krytiny. Tak v továrně funguje symbióza, která byla navíc podpořena nemalými investicemi Panasonicu do celé továrny.

Továrna dává zaměstnání více jak 800 lidem z okolí a v příštích měsících se bude toto číslo ještě zvyšovat, protože obě společnosti plánují navýšení výrobního tempa.

Exklusivní prohlídka

Vy nyní můžete nahlédnout do útrob tohoto závodu a podívat se na unikátní záběry produkce solárních tašek značky Tesla, spolu s celkovou podobou Gigafactory 2.

A pokud je pro vás video málo, nahlédněte také do unikátní galerie se skutečně povedenými snímky nejen z výrobního procesu.

giga2_interior-1giga2_interior-2giga2_interior-5giga2_interior-6giga2_interior-7giga2_interior-10giga2_interior-11giga-2-aerialgiga-2-employeegiga-2-employee-2giga-2-exteriorgiga-2-factory-robot-3giga-2-interiorgiga2-production-line-area-1giga-2-robotgiga2-team-meeting-2giga-2-team-members-2solar-roof-qasolar-roof-tilestesla-gigafactory-2-1tesla-gigafactory-2-3tesla-gigafactory-2-4tesla-gigafactory-2-5

Nahoru