menuMENUHledat

Nejrychlejší elektromobil světa se vyrábí … V Chorvatsku?!

14.06.2016 00:38
Nejrychlejší elektromobil světa se vyrábí … V Chorvatsku?!

Firma Rimac Automobili, jejíž elektromobil s názvem Concept_One je prý nejrychlejší elektroauto na světě, začala ve skromných podmínkách garáže jednoho nadšence do elektrického pohonu. Zní to skoro jako z nějakého hollywoodského filmu, ale je to tak.

Prototyp bylo předělané BMW E30 s novým jménem Green Monster

Mate Rimac si v roce 2007 začal doma v garáži vlastními silami předělávat BMW E30 na elektřinu. Postupem času se mu podařilo našetřit větší množství peněz, ve městě Sveta Nedelja si pronajal průmyslové prostory a v roce 2009 založil firmu Rimac Automobili.

Prvním prototypem této firmy bylo právě BMW E30 pojmenované Green Monster. Vůz dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3.3 sekundy. Maximální rychlost je 280 km/h.

Concept_One zamíří na evropský trh

Letošní novinkou, kterou firma prezentovala na prestižním autosalonu v Ženevě, je vůz Concept_One. Tento elektromobil dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h dokonce za 2.8 sekundy. Ovšem to není všechno. Rimac Automobili mají na kontě ještě jednu odlehčenou verzi tohoto vozu. Elektromobil Concept_S dokáže dosáhnout stovky dokonce za 2.5 sekundy. Maximální rychlost Conceptu_S má být 365 km/h

Concept_One by se měl vyrábět v omezeném množství. Dostupné zdroje mluví o zhruba 88 kusech vozů, které by měly směřovat hlavně na evropský trh

Nahoru