menuMENUHledat

Audi e-tron GT: Kdo tvrdil, že jsou elektromobily nudné?

29.11.2018 11:59 | Autor: VS
Audi e-tron GT: Kdo tvrdil, že jsou elektromobily nudné?

Na autosalonu v Los Angeles se prezentuje celé množství automobilových výrobců a nechybí mezi nimi ani Audi. Ta představila e-tron GT, který se stal jednou z hlavních hvězd celého salonu. Není se čemu divit.


e-tron Gt: nová hračka pro Iron Mana

Automobilka Audi si předsevzala poměrně odvážný cíl, a to do roku 2025 nabízet svým zákazníkům 15 modelů s čistě elektrickým pohonem. Navíc by chtěli zákazníky vzdělávat v oblasti elektromobility a přesvědčit je o tom, že elektromobily jsou skutečně tou správnou cestou. Jako edukační nástroj této elektrické osvěty jim má nyní sloužit také zatraceně povedené Audi e-tron GT.

O prezentaci tohoto unikátního počinu od Audi se postaral sám Rober Downey Jr., známý hlavně pro své filmové ztvárnění Iron Mana. Jeho volba není náhodou, protože Tonny Stark alias Iron Man je znám svou slabostí pro vozy Audi a také zálibou v nejmodernější technice. A tou nový e-tron GT rozhodně je!

Dobíjení rychlé jako blesk

Důkazem toho může být jeho 800V systém, který si vypůjčil z Taycanu od Porsche, a díky kterému se bude jednat o elektromobil s nejrychlejším dobíjením na trhu. Jasně tím demonstruje, že se elektromobily vyvíjejí, nejen co se týče kapacity baterie a výkonu, ale také v oblasti rychlosti dobíjení a již nyní se začínáme blížit magickému momentu, kdy bude možné elektromobil dobíjet stejně rychle, jako je nyní možné tankovat palivo do klasického konvenčního automobilu.

Rychlost nabíjení novinky od Audi je dána novou technologií chlazení baterií, která umožňuje baterie nabíjet rychleji po delší dobu nabíjení. Audi navíc nyní spolupracuje se společnostmi Amazon na domácích nabíječkách NEMA 14-50 a také se společností Electrify America pro co nejpohodlnější nabíjení v terénu.

Technologická symfonie

Pojďme se společně podívat na podrobné specifikace tohoto jedinečného vozu. Ten je dlouhý 4,96 m, široký 1,96 m a vysoký 1,38 m. Jeho elektrické pohonné ústrojí v podobě dvou elektromotorů mu dodává výkon 434 kW, který je přenášen na všechna čtyři kola. Díky tomu je e-tron GT schopen zrychlit z 0 - 100 za 3,5 sekundy a dostat se na dvousetkilometrovou rychlost mu zabere 12 sekund. Maximální rychlost je pak omezena na 240 km/h.

Baterie umístěná v podlaze vozu nabízí kapacitu 95 kWh, přičemž rychlonabíjení je možné využít až do 70% celkové kapacity baterie a poté se rychlost snižuje. Díky ní je automobil schopen ujet více než 400 kilometrů na jedno nabití, které si ve voze může vychutnat maximálně čtyřčlenná posádka. Pro tu automobil připravil hypermoderní interiér a kapacitu kufrů 450 litrů v zadní části a 100 litrů v té přední.

Ale dost již slov, podívejte se do naší galerie, která vám prozradí, o jak úžasném automobilu tady mluvíme.

Galerie k článku

audi-e-tron-gt-concept-5115audi-e-tron-gt-concept-5116audi-e-tron-gt-concept-5118audi-e-tron-gt-concept-5119audi-e-tron-gt-concept-5120audi-e-tron-gt-concept-5121audi-e-tron-gt-concept-5122audi-e-tron-gt-concept-5123audi-e-tron-gt-concept-5124audi-e-tron-gt-concept-5125audi-e-tron-gt-concept-5126audi-e-tron-gt-concept-5127audi-e-tron-gt-concept-5128audi-e-tron-gt-concept-5129audi-e-tron-gt-concept-5130audi-e-tron-gt-concept-5131audi-e-tron-gt-concept-wrapped-5153
Nahoru