menuMENUHledat

Norsko: stále více Modelů S na trhu ojetých vozů

29.10.2014 10:09 | Zdroj: teslamag.de, Instagram
Norsko: stále více Modelů S na trhu ojetých vozů

Poté, co Tesla Motors oznámila, že ke konci roku se na trh dostane Model S se dvěma motory a pohonem čtyř kol, zdá se, že by norský trh s ojetými vozy mohl být přeplněný Modely S. V průměru se na tomto trhu nachází asi 20 automobilů, ale aktuálně se nabídka vyšvihla na 150 Modelů S.

Čísla nabízených ojetých vozů se zdají vysoká

Při podrobnějším pohledu na tom není nic divného. V Norsku tvoří auta s pohonem čtyř kol celých 30 % trhu s automobily, a tak není divu, že mnozí na takovýto model od Tesly netrpělivě čekali. Samozřejmě zásadním důvodem pro to jsou podnebné podmínky v Norsku.

Ikdyž se počet nabízených ojetých Modelů S zdá být vysoký, není tomu tak. Jenom v tomto roce se v Norsku prodalo přes 3 500 Modelů S. Takže tu mluvíme o cca 5 %, která jsou nabízeny. A všechny chtějí samozřejmě co nejdříve zpět do provozu – dříve, než se nabídka ještě více rozroste a poníží cenu.

Jestli se dá očekávat celkový trend tohoto charakteru, se předpovědět nedá. Jasné ale je, že zde má pohon čtyř kol výrazně méně zájemců, než v zasněžených regionech, jako je právě třeba Norsko. Více zájemců by tak mohlo být třeba ve Spojených státech, kde jsou státy s tuhou zimou a silnicemi sjízdnými většinou jen s pohonem čtyř kol.

Nahoru