menuMENUHledat

Nové promo video Tesly je požitkem pro všechny technologické nadšence

10.05.2018 12:24 | Autor: VS | Zdroj: youtube.com, teslarati.com
Nové promo video Tesly je požitkem pro všechny technologické nadšence

Společnost Tesla zveřejnila nové promo video, které představuje některé z právě probíhajících, ale i nadcházejících projektů společnosti. Od výroby vozů, přes solární technologie až k Roadsteru utrženému ze řetězu.


Přehršel energie

Celé video je doslova napumpováno energií. Žádný komentář, žádné zdlouhavé záběry, jen sestřih toho nejzajímavějšího na čem Tesla aktuálně pracuje a co je pro ni charakteristické.

První vteřiny videa nás přivádějí do továrny ve Fremontu, věnují se především Modelu 3 a lidem pracujícím na jeho vývoji a kompletaci. Další část videa je věnována energetickým řešením společnosti. V krásných záběrech se zde představují solární systémy, Powerwally a Powerpacky. Následuje krátké představení Gigafactory v Nevadě, na které navazuje projekt Semi. To nejlepší však přichází až úplně nakonec. Tesla v tomto videu ukázala i velkou spoustu detailů z nového Roadsteru a u toho se na chvilku zastavíme.

Nový Roadster, jak jej neznáme

Ve videu se hned dvakrát objevují záběry prozrazující, jak silné zrychlení bude nový Roadster mít. Zejména poslední sestřih lidí sedících na sedadle tohoto vozu, který zrychluje na maximum, vypovídá o všem.

Ve videu se nám Roadster představil i z pohledu řidiče, a tak si můžeme prohlédnout jeho interiér. Ten působí velmi minimalistickým dojmem. Na palubní desce je k vidění pouze dotyková obrazovka infotainmentu ve středové konzoli a větrací otvor táhnoucí se z jednoho konce palubní desky na druhý. Zaujal nás i futuristický volant a také absence přístrojového štítu. Lze tedy předpokládat, že se infromace zobrazují na displeji volantu nebo na head-up displeji. Jen těžko lze předpokládat, že se jedná o finální podobu interiéru vozu, ovšem ze záběrů můžeme usoudit, že řidič bude mít z vozu velice dobrý výhled na vozovku.

Jak již dříve prozradil Elon Musk, cílem nové generace Roadsteru bude především znemožnit všechny benzínové sporťáky. Očekává se tedy, že výkony Roadsteru budou patřit k tomu nejlepšímu, co bude na trhu k dostání.

Specifikace vozu vypadá takto:

  • Zrychlení z nuly na 100 za 1.9 sekundy
  • 1/4 míle za 8.9 sekundy
  • Dojezd: 998 kilometrů
  • Kapacita baterie: 200 kWh
  • Maximální rychlost: 402 km/h
  • Zahájení produkce: 2020
  • 3 samostatné elektromotory

Bude to však ještě šílenější

Roadster však bude nabízen hned v několika specifikacích. Ta, kterou představil Elon Musk, je hodna velkého respektu. Ovšem Tesla plánuje nabízet i výkonnější specifikace, jejichž výkon by měl překonávat i ty nejvýkonnější hypersporty, jaké byly zatím postaveny.

Práce na Roadsteru momentálně probíhají na plné obrátky a my bychom se jej měli skutečně dočkat již za dva roky. Uvidíme tedy, zda se některý z konkurentů do té doby nepochlubí podobně šíleným elektrickým sporťákem, který by mohl pro Roadster druhé generace představovat vážnou konkurenci. Ferrari svou snahu již vzdalo, a tak se momentálně může Tesla obávat snad jen automobilky Porsche.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru