menuMENUHledat

Rychlé dobíjení teď bude ještě dostupnější

14.07.2015 09:29
Rychlé dobíjení teď bude ještě dostupnější

V Česku zatím funguje jen asi 15 rychlodobíječek, jejich počet ale možná brzy vzroste. Tesla si plácla se společností PKN ORLEN a do konce letošního srpna uvedou do provozu první nabíjecí stanice.

U nás to bude Benzina!

Vše odstartuje nejprve na německých benzínkách s označením „star“. Expresní dobíjecí stanice budou schopné doplnit šťávu až 4 vozům naráz a umožní jim urazit 270 km po 30 minutách nabíjení. Po 40 minutách se baterie dobije na 80 %, na plné nabití bude potřebovat 75 minut. Nabíječky se do konce tohoto roku objeví i na čerpacích stanicích skupiny ORLEN v Polsku a v České republice – u nás se to týká Benziny.

I přesto, že elektromobilitě se začíná velmi dařit a odborníci očekávají roční prodej až 7 milionů kusů do roku 2020 s miliony nabíječek k dispozici, o otevření pilotních dobíjecích stanic v Polsku a Česku rozhodnou do konce roku 2015 teprve analýzy prováděné v tuto chvíli.

Tesla – partnerství ve znamení změn

„Mnoho let jsme pečlivě sledovali nejnovější trendy a vyvíjeli inovační obchodní segmenty. Výroba bezemisních a nízkoemisních vozidel je bezpochyby trend, který se v globálním automobilovém průmyslu prosazuje čím dál víc. Naše partnerství se společností Tesla, předním výrobcem elektromobilů, je způsob, kterým se přizpůsobujeme změnám, které jsou před námi. Nejenže se jedná o další krok při zajišťování naší konkurenční výhody, ale i o přátelské gesto vůči našim zákazníkům, kteří si cení alternativních mobilních řešení, která chrání přírodní zdroje,“ řekl Marek Podstawa, člen představenstva společnosti PKN ORLEN zodpovědný za obchod.

Nahoru