menuMENUHledat

Seriál o elektromobilitě: Anglie – elektrická dálnice (díl 1.)

25.09.2014 07:34 | Zdroj: http://www.ecotricity.co.uk

Je to jako věčné dilema kolem vejce a slepice

„Elektřina, kterou nabízíme na “elektrické dálnici” je 100% zelená a vyrobená zde, v Británii. A to je důležité. Odvětví dopravy je druhým největším zdrojem produkce škodlivých emisí, které způsobují změny klimatu. Přesun k elektrickým vozům je dobré řešení nejen z ekonomického hlediska, ale také životního prostředí.”

„Jakmile dokončíme 100% pokrytí silnice v dalších několika měsících, začneme také zdvojnásobovat počet elektrických stojanů v různých lokacích a přidáme dobíjecí standarty pro nové modely BMW a VW.”

Vince dále pokračuje: „Elektrická auta jsou v Británii stále nový pojem. Je to trochu jako věčné dilema kolem vejce a slepice - nedostatek pokrytí dobíjecí infrastrukturou odrazuje lidi od koupě elektrických prostředků, ale tato infrastruktura prozatím nebyla postavena, protože se neprodává dost elektrických aut. To je důvod, proč jsme postavili “elektrickou dálnici”, abychom nakopli revoluci, kterou elektrické vozy znamenají."

„Když jsme před třemi lety začali, bylo tu jen pár aut, které bylo možné dobíjet a samotný proces trval několik hodin. Teď, teprve po třech letech, je v nabídce 20 nejrůznějších elektrických vozů a hybridů a doba nabíjení spadla na 20 minut. Naše mise z hlediska “elektrické dálnice” spočívá v rozšiřování sítě rychlých dobíjecích stanic - pro každé elektrické auto a model v Británii.

O Ecotricity

Ecotricity byla založena v roce 1995 jako světově první společnost zelené energie a nyní zásobuje téměř 140 000 domácností a firem ze stále narůstajících zdrojů větrných a slunečních elektráren. Ecotricity je podnik, který v průměru investuje více prostředků na jednoho zákazníka než všechny energetické společnosti v Británii dohromady.

Pro více informací nebo obrázků o elektrické dálnici a dobíjecích místech kontaktujte

Stuarta Brennana nebo Nicka Osbourna, Ecotricity

press.office@ecotricity.co.uk nebo (01453) 761318

 

Nahoru