menuMENUHledat

Tesla bude od příštího roku nabízet nový unikátní interiér

04.06.2018 11:14 | Autor: VS | Zdroj: electek.co, tsportline.com
Tesla bude od příštího roku nabízet nový unikátní interiér

Zájemci o vůz společnosti Tesla si v současné době nemusí příliš lámat hlavu, jakým interiérem svůj elektromobil vybaví. Značka nabízí jen několik málo variant, což by se však mohlo v příštím roce změnit. Dočkat bychom se mohli alespoň jedné skutečně unikátní barevné konfigurace.


Až příliš malý výběr

U luxusních automobilových značek je zvykem, že svým zákazníkům nabízejí obrovské množství konfigurací interiéru, které mohou zamotat hlavu nejednomu zájemci. Neplatí to však o společnosti Tesla, která se řídí heslem: „Čím méně, tím lépe.“ V loňském roce tak zahájila omezování dostupných interiérových variací a nyní nabízí jen několik přesně vytvořených variant, která nelze více individualizovat. Tesla tak činí především pro vyšší efektivnost výroby a také z důvodu větší přehlednosti pro zájemce.

Výsledkem je, že kupující má nyní na výběr jen z několika možných variant interiéru. Tesla se však hájí tím, že při jejich sestavování vycházela hlavně z prodejních dat za posledních několik let a vybrala ty vůbec nejoblíbenější varianty, které si kupující vybírali pro své Modely S a X. Po poslední aktualizaci, která přinesla tmavší černé prvky a zcela novou variantu bílého interiéru s dubovým obkladem, tak Tesla pro tyto dva modely nabízí celkem 5 barevných kombinací. Ještě hůře jsou na tom zájemci o Model 3, u kterého je k dispozici pouze jedna jediná konfigurace interiéru. Velmi brzy by však měla být přístupná i druhá, bílá varianta.

Rudý interiér

Podle nejnovějšího vyjádření Elona Muska na Twiteru to však vypadá, že bychom se měli dočkat další varianty, která bude rozhodně stát za to. Musk totiž zareagoval na dotaz jednoho ze svých fanoušků, který se ptal, zda bude Tesla někdy nabízet i červený, kožený interiér. Na to Musk odpověděl, že tato možnost by měla přijít v příštím roce.

Next year

— Elon Musk (@elonmusk) 2. června 2018

Jak přesně takový interiér bude vypadat je nyní ve hvězdách, ovšem Tesla by se mohla inspirovat u některých společností, které již Tesle dopřály interiér v těchto barvách. Mezi ně patří i TSportline, která si pohrála s interiérem Modelu X a dodala mu sportovně vyhlížející rudě laděný kokpit ve stylu Bentley.

s-l1600-4s-l1600-5s-l1600-6s-l1600-7s-l1600-8s-l1600-9s-l1600-10s-l1600-11

Přijdou i další?

Informace, že by Tesla mohla dodávat červený interiér pro své vozy, by se dala vyložit i tak, že červený interiér nemusí být jediný. Nebylo by překvapením, kdyby spolu s červenou variantou přišly i další barevné kombinace. Tesla patří mezi prémiové vozy a zákazníci si v tomto segmentu vždy rádi vybírají. Je tedy pouze v zájmu automobilky rozšířit paletu nabízených variant a dopřát zákazníkům bohatší výběr. Uvidíme tedy v příštím roce.

Nahoru