menuMENUHledat

Tesla hledá partnera pro výrobu baterií: ve hře jsou LG Chem, Samsung i SK Innovation

18.05.2016 14:21 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla hledá partnera pro výrobu baterií: ve hře jsou LG Chem, Samsung i SK Innovation

Tesla se poohlíží po partnerovi na výrobu baterií. Zatím se sešla s giganty Samsung SDI, LG Chem a SK Innovation. Prodiskutovali spolu budoucí možnost spolupráce. Společnost dlouhodobě kooperuje s výrobcem Panasonic.

Bude mít LG Chem převahu kvůli předchozí spolupráci?

Tato zpráva přichází v návaznosti na spojenectví s firmou Hankook Tire. Ti budou vyrábět pneumatiky pro nový Model 3. To nám dává jasné znamení, že se Tesla začíná soustředit na Jižní Koreu co se týče spoluúčasti na výrobě nově vznikajícího elektromobilu pro masy. Korea Times v úterý uvedly:

„Tesla se rozhodla využít více korejských technologií při výrobě Modelu 3. Půjde o pneumatiky společnosti Hankook Tire a LG Display bude pravděpodobně dodávat OLED panely. Tesla také testuje schopnosti a výrobní kapacity LG Chem, Samsung SDI a SK Innovation.“

Dohoda s LG Chem by pro Teslu neznamenala nic nového. Už při výrobě prvního elektromobilu Tesla Roadster dodávala tato společnost baterie. Díky tomu by LG Chem mohlo mít převahu nad ostatními firmami.

LG Chem i Samsung SDI momentálně vyrábí 18650 li-ion akumulátory, stejný typ převzala Tesla i do svých výrobků. Tesla navíc už dříve uzavřela dohodu s firmou Panasonic. Spolu pracují na nové Gigafactory, která by v budoucnosti měla uspokojit poptávku po akumulátorech používaných v elektromobilech.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru