menuMENUHledat

Tesla má problém! Bývalého manažera z projektu Autopilota přetáhlo Audi

28.04.2017 15:10 | Zdroj: Obrázek: theverge.com
Tesla má problém! Bývalého manažera z projektu Autopilota přetáhlo Audi

O tom, že Audi už nějakou dobu intenzivně pracuje na svém systému autonomního řízení poměrně neortodoxním způsobem, s využitím autíčka Audi Q2 deep learning concept, už od nás víte. Jenže teď jako blesk z čistého nebe přišla zpráva, že Alexandre Haag, bývalý senior manažer programu Autopilota u Tesly, přešel právě k Audi. Co to pro Teslu znamená?


S dezertéry se na trhu autonomního řízení roztrhl pytel

O bývalých šéfech vývoje programů autonomního řízení a průšvizích, které to přináší, by mohlo vyprávět Waymo, dceřinka Googlu, která se tím zabývá. Teď se soudí s Uberem o stamiliony dolarů, protože Anthony Levandowski, bývalý zaměstnanec Wayma, si prý k Uberu nepřinesl jen své znalosti a dovednosti, ale také gigabajty velice cenných dat právě z výzkumu autonomního řízení pod taktovkou Googlu.

A Tesle se teď stalo něco podobného. Klíčoví lidé z programu výzkumu a vývoje autonomního řízení odešli a stejně jako Levandowski si založili svůj startup. V tomto případě s názvem Aurora. I zde proběhl soudní spor, ale ještě se startupem. A Aurora se s Teslou, na rozdíl od Uberu s Googlem, dohodla. Stalo se tak 19. dubna tohoto roku.

V soudním sporu s dezertéry byla zjevně skulinka

Jenže Alexndre Haag, bývalý senior manažer projektu Autopilota, nebyl do tohoto soudního sporu zatažen. Přitom byl v Tesle klíčovým spolupracovníkem Sterlinga Anderssona, který Auroru spoluzakládal a se kterou se Tesla hned soudila. A právě tenhle člověk je teď technickým ředitelem společnosti Autonomous Intelligent Driving, dceřiné firmy Audi vlastněné koncernem Volkswagen. A klíčovou otázkou je, co všechno si s sebou do Audi vlastně přináší.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru