menuMENUHledat

Tesla Model 3 pro Čínu a Dubaj

09.04.2018 06:49 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co
Tesla Model 3 pro Čínu a Dubaj

Model 3 je prozatím dodáván pouze na trh Spojených států a brzy vstoupí také na ten kanadský. Jenže poptávka po celém světě přesahuje číslo půl milionu zájemců, kteří již mají svou rezervaci a někteří nedokáží jen tak čekat.


Pro Model 3 cokoliv!

Není proto divu, že mnoho nadšenců do elektromobilů značky Tesla, ale i obyčejných obchodníků, si snaží najít cestu, jak se k novince dostat co nejdříve. A skutečně se to některým z nich, i přes omezenou nabídku, skutečně daří.

Prodejci vyhledávají ojeté vozy nabízené na americkém trhu, které koupí, převezou přes půlku světa a zde je následně nabízejí za mnohem vyšší částky. Takto jsou již k dostání Modely 3 například na německém serveru Mobile.de, který se specializuje na ojeté vozy z celé Evropy. V jiných případech se majitelé dostávají k novým vozům tak, že využívají amerických adres, na které si je objednávají a poté je převážejí do své domoviny.

Výsledkem toho je, že se Model 3 nyní dostal do některých zemí celé měsíce až roky před zahájením oficiálních dodávek. Svůj dovezený Model 3 nyní obdrželi i první majitelé v Číně a v Dubaji.

Problémy s dovezeným kusem

Čínský Model 3 dorazil ke svému majiteli koncem minulého měsíce. Jedná se o standardní US verzi s klasickým konektorem společnosti Tesla. Tím se vůz zásadně liší od ostatních vozů Tesla z oficiální distribuce pro Čínu, které mají speciální konektor.

screen-shot-2018-04-04-at-7-51-18-amscreen-shot-2018-04-04-at-7-51-59-amscreen-shot-2018-04-04-at-7-52-13-amscreen-shot-2018-04-04-at-7-52-28-am

Sama Tesla před tímto způsobem získání vozu varuje. Tvrdí, že provoz vozu vyrobeného pro severoamerický trh, ve zcela jiné zemi, je doprovázen celou řadou problémů. Ty začínají u rozlišných konektorů, které sice v případě domácího nabíjení můžete vyřešit adaptérem či nainstalovat americký Wall Connector, ovšem zásadní problém nastává v momentě, kdy chcete využít Supercharger.

Zároveň se mohou vyskytovat problémy s internetovým připojením, které je standardizováno pro americké poskytovatele mobilních služeb a další problémy se týkají servisu vozů a tržních specifikací jednotlivých dílů.

Dubajská úprava

I přesto všechno je však touha některých majitelů vlastnit nový model od značky Tesla natolik silná, že jsou schopni přimhouřit oči a problémy prostě přejít. To je i případ prvního majitele Modelu 3 v Dubaji. Ten dokonce svůj Model 3 trochu upravil, dal mu nová kola a odstranil některé chromované detaily vozu.

tesla-m3-in-dubai-1tesla-m3-in-dubai-2tesla-m3-in-dubai-3

Tesla nepředpokládá, že by oficiální produkce Modelu 3 v Číně a Dubaji byla zahájena do příštího roku.

 

Nahoru