menuMENUHledat

Tesla Motors a Samsung jednají o prohloubení spolupráce

16.02.2015 09:00 | Autor: RS | Zdroj: teslamag.de, zdroj obrázků: chargedevs.com
Tesla Motors a Samsung jednají o prohloubení spolupráce

Tesla Motors a Samsung SDI jsou podle místních zdrojů v jednání, jestli a jak by se dala zintenzivnit spolupráce mezi těmito společnostmi.

„Vzhledem k tomu, že Tesla zkouší oslovit vedle Panasonicu i jiné subdodavatele, mohl by Samsung dostat více prostoru“ potvrdil jeden z představitelů Tesly, který nechtěl být jmenován.

40% podíl Samsungu?

Samsung SDI by měl v tomto roce pokrýt zhruba 8 % celkové poptávky Tesly po akumulátorech. To odpovídá celkové hodnotě 36 miliard Wonů, nebo chcete-li téměř 29 milionů Eur. Od roku 2016 by podíl Samsungu mohl stoupnout až na 40% s celkovou hodnotou 254 miliard Wonů, tedy v přepočtu 204 milionů Eur.

Od roku 2016 až do roku 2018 by měl Samsung SDI pokrýt 40% celkové poptávky Tesly, tvrdí jiné zdroje. Nicméně zástupci Samsungu, který v současnosti dodává baterie pro BMW (i3) a Fiat (500e) tvrdí, že zatím není nic rozhodnuto.

Mark Newman z Bernstein Research prohlašuje:

„Očekáváme další vývoj ve výstavbě Gigatovárny, jejíž výstavba má být dokončena v roce 2020. Určitá část baterií v rámci tohoto projektu by mohla být od externích partnerů. Myslíme si, že Samsung SDI má v tomto směru velice dobrou pozici jak z hlediska technologie tak i kapacity.“

Nahoru