menuMENUHledat

Tesla Motors nabídne akcie v hodnotě 640 milionů dolarů

21.08.2015 08:00 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla Motors nabídne akcie v hodnotě 640 milionů dolarů

Elon Musk uvedl, že se Tesla dostane do zelených čísel během pěti let. Momentálně nabídli novou várku akcií k prodeji. Jejich celková hodnota přesahuje 600 milionů dolarů.

Tesla nabídla novou várku akcií k prodeji

Šéf kalifornské automobilky minulý týden rozhodl, že společnost Tesla Motors nabídne k prodeji další ze svých akcií. Celkem se do oběhu dostane 2,7 milionů akcií, které budou mít hodnotu 642,5 milionů dolarů. Cena jedné akcie tak vychází na 242 dolarů.

Sám Elon Musk hodlá zakoupit akcie v celkové hodnotě 20 milionů dolarů, jejichž koupi zdůvodňuje svou vírou v elektromobilitu a společnost Tesla jako takovou.

Vylepšení stávajících odvětví díky výtěžku z prodeje

Výtěžek z prodeje akcií chce použít především na další rozvoj a vylepšení stávajících odvětví, kterými se Tesla zabývá. Padnou tedy na další budování sítě Superchargerů, vývoj Modelu 3 nebo také na vylepšení nejrůznějších řešení pro domácnost, mezi něž patří i nedávno představený Powerwall


Ačkoliv je společnost Tesla Motors stále v relativní ztrátě, Elon Musk předpokládá, že do zisku by se měla dostat během roku 2020.

Nahoru