menuMENUHledat

Tesla Pick-up Truck již v létě a Model Y za rok!

31.01.2019 10:28 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co
Tesla Pick-up Truck již v létě a Model Y za rok!

Tesla zveřejnila výsledky svého hospodaření za poslední kvartál roku 2018 a zároveň prozradila své plány do budoucna. Ty zahrnují i Model Y a Pick-up Truck.


Pojďme se nejdříve podívat na pick-up

Během posledních vyjádření Musk naznačil, že by nový Tesla Pick-up Truck mohl být v prototypu představen již v příštím roce, ovšem během rozhovorů s investory prozradil, že pokud vše půjde dobře, mohlo by odhalení proběhnout již letos v létě.

Důvodem, proč by Tesla chtěla přidat plyn v pracích na tomto projektu, je konkurence, která sama začíná spřádat plány na své velké pick-upy s elektrickým pohonem. Jmenujme například Rivian a jeho R1T či Ford, který by rád svou F Sérii viděl i v elektrické variantě a nedávno si dokonce nechal patentovat V8 doplněnou o dva elektromotory. A máme tu ještě Workhorse a jejich projekt W-15. Pro Teslu se jedná o dostatečné množství podnětů k tomu, aby přinesla na trh elektrický pick-up jako první.

Tesla Pick-up Truck je zatím obestřen velkým množstvím otázek a s jistotou o něm nemůžeme říci snad nic. Mělo by se jednat o šestimístný automobil s velkou baterií pro co největší dojezd. Samozřejmostí bude pohon všech kol, vysoká tažná kapacita a také kompresorové přípojky pro ruční nářadí. Již nyní o něm Musk řekl, že ho miluje a že mu připomíná cyberpunkový automobil z filmu Bladerunner.

Očekávaný Model Y

Co se Modelu Y týče, Tesla jasně naznačila, že bude naprostou prioritou po Modelu 3. Prozatím však nepředložila žádnou časovou osu výroby. Jediné, co bylo na konferenci s akcionáři řečeno, byla informace o tom, že se produkce měla dostat do plánovaného rozsahu v roce 2020. Kromě toho by se měl automobil vyrábět s největší pravděpodobností v Gigafactory 1 v Nevadě.

Tesla tak vůbec poprvé specifikovala místo, kde by se měl Tesla Model Y vyrábět v rámci Spojených států. Již dříve naznačila, že by výroba měla probíhat i v nově budované Gigafactory v Šanghaji.

Model Y by se měl stát crossoverem vycházejícím z Modelu 3, se kterým bude sdílet platformu i celou řadu dalších technologických řešení. V současné době by již měl být schválen jeho prototyp s tím, že všichni napjatě očekávají, kdy bude tato novinka představena.

Nahoru