menuMENUHledat

Tesla přichází s novými super akumulátory – další krok elektrorevoluce?

04.05.2015 16:21 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com

PowerPack poslouží větším společnostem

Druhá varianta je určena komerčnější a větší sféře. Do podniků, společností, výrobních hal.. Jmenuje se PowerPack a můžeme si ji představit jako systém baterií.

Standardní kapacita PowerPacku bude 100 kWh, ale díky variabilnímu systému k němu půjdou připojit akumulátory nejrůznějších výkonů. Původní plán pro PowerPack je pohánět výrobní haly, velké společnosti nebo třeba celý svět.

Tesla Energy jako nová divize

Nové akumulátory znamenají také novou divizi. Vystupuje pod názvem Tesla Energy a bude se starat právě o výrobu a distribuci akumulátorů Tesla. Ty mohou zájemci objednávat už teď, doručování začne asi za tři měsíce. Prodej je prozatím omezený pouze na americký trh.

Tesla slibuje záruku 10 let, za příplatek je možné tuto dobu prodloužit. Zajímavá je také informace o účinnosti, tu Musk uvádí jako 92%, a to i v širokém teplotním rozmezí mezi -20°C a 43°C.

Elon Musk uvedl, že k chodu celého “elektrického” světa by bylo potřeba dvě miliardy akumulátorů PowerPack, pro USA by to bylo jen 160 milionů těchto baterií. Třešničkou na dortu už byla jen zpráva, že celý uváděcí ceremoniál, na kterém Musk nové produkty předvedl, byl napájen právě akumulátory PowerPack.

Nahoru