menuMENUHledat

Tesla v praxi II: Vybral jsem Tesla Model S, proč?

10.02.2015 11:00 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com

Výdrž a spousta místa

Před Teslou jsem měl dvě auta: 2000 Honda Insight kvůi dojždění ke klientům a 2012 Honda Accord, abych dovezl dceru, kde bylo třeba. Nesnášel jsem to, mít dvě auta. Ale mezi mými věcmi a dceřinými hračkami nešlo udělat žádný řád. Prostě jsem to nedokázal narvat do jednoho auta. Nechápu, jak to dělají rodiny s více dětmi. Potřeboval jsem auto, které bude mít skvělou výdrž a opravdu hodně volného místa.

Potom, co jsem prošel testovací jízdou snad ve všech dostupných elektrických a hybridních vozech na trhu, cítil jsem se opravdu frustrovaný. Ani jedno nenabízelo tolik místa nebo dojezdu, které jsem vyžadoval.

Tak jsem začal hledat v kategorii SUV, která sice nabízí dost místa, z hlediska dojezdu to ale byla hrůza a pro mou práci naprosto nepoužitelná záležitost. A přesně v tuhle chvíli jsem se začal zajímat o Model S.

Rozdělili jsme si kufry – v jednom hračky, v druhém mé věci

Nejdřív jsem byl skeptický. Ale po důkladném průzkumu jsem zjistil, že jde přesně o typ auta, který hledám. Mělo veškerou energetickou účinnost, dojezd i vnitřní prostor, po kterém jsem bažil. Teď, když jsem našel auto svých snů, nemohl jsem si představit svět bez něj.

Jednoduše jsem uložil svoje věci do předního kufru a veškeré hračky, plastové kyblíčky a jiné prkotiny, co jsou neustále plné písku, jsem nacpal dozadu. Model S má totiž elektromotor na nápravě. Proto je místo vpředu a vzadu.

Jaké vidím výhody u elektromobilu?

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru