menuMENUHledat

Tesla v praxi IX: Z Norska do Říma za 3 dny

16.09.2015 08:25 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com

Třetí den – okamžik pravdy

Z Rivery jsme mohli jet přímo do Modeny, my si ale předtím vybrali Dorno, které je jižně od Milánu. Tam jsme našli nejrozsáhlejší Supercharger od té doby, co jsme opustili Norsko. Dobíjecí stanice byla na obou stranách dálnice, a to s osmi nabíjecími spoty. Turistům se to zdálo ohromně zajímavé a pořídili si spoustu (nejen našich) snímků. V tu chvíli jsme měli za sebou 1950 km.

V Modeně následovalo super rychlé dobíjení, abychom se bez problémů dostali k poslednímu, ale nejdůležitějšímu Superchargeru v Arezzu. Ten byl umístěný za velkým hotelem, dalo dám trochu práci ho vůbec nalézt. Zatímco se náš Model S nabíjel, dali jsme si uvnitř kávu. Bílý avantgardní hotel, který vypadal trochu jako nemocnice, měl pouze dva hosty. Mou ženu a mě. Pojmenovali jsme ho italský “Hotel California”.

Blížíme se k Římu

Jak jsme se blížili k Římu, všimli jsme si, že naše auto sleduje kdosi v mnohem menším elektromobilu. Nechali jsme ho ještě trochu pokochat a pak na to šlápli. Aby měl třešničku na dortu.

Nejeli jsme přímo do centra Řimu, ale vybrali si hotel blízko letiště. Měli jsme v plánu využít svozové autobusy namísto otravného a zdlouhavého pátrání po parkovacím místě.

Hotel, který jsme vybrali, nabízel noční dobíjení. Kromě ceny, která byla naprosto šokující, neměli ani vhodný adaptér. Nabízeli pouze 30kWh, a to za otřesnou cenu 100 euro/ 120 dolarů. To jsem nehodlal akceptovat, a tak jsem jim nabídl půlku. Během čekání na verdikt hotelu jsme postávali kolem našeho auta na parkovišti. Majitel garáží byl nadšenec do elektromobility, což byla naše spása. Dostali jsme parkování zdarma a k tomu 32 amp nabíjecí připojení poblíž. Díky jeho ochotě a nadšení jsme byli schopní dojet později zpět do Arezza ke spolehlivým Superchargerům.

Řím je nádherný. Pořídli jsme spoustu fotek, viděli Koloseum, Vatikán, ale nejen to. Dokázali jsme, že Tesla splnila, co slíbila. Opravdu je možné dojet bez větších obtíží z Norska až do Říma. Jsme spokojení. Kdo ví, třeba někoho inspirujeme a elektromobily už nebudou obdivovanou raritou, ale samozřejmostí.

Galerie k článku

rome_4rome_3rome_2rome_1
Nahoru