menuMENUHledat

Tesla v tichosti zrušila Tesla PowerWall 10 kWh

25.03.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla v tichosti zrušila Tesla PowerWall 10 kWh

Tesla je poslední dobou specialista na tiché odstraňování části svého sortimentu z nabídky. Nedávno se jednalo o bateriové řešení Modelu S 85 kWh, které nejdřív vymizelo z možnosti objednávek v Kanadě a následně po celém světě. Tentokrát Tesla ruší variantu 10 kWh akumulátoru Powerwall. V nabídce zůstává 7 kWh Powerwall primárně určený na každodenní použití.

Mluvčí Tesly uvedl pro Greentech Media:

„Powerwall byl navržen pro každodenní použití podobně jako solární panely. Jeho instalace v domácnostech a samotné zaměření je zcela prosté. Proto jsme se momentálně rozhodli zaměřit pouze na výrobu 7 kWh Powerwallu.”

Jak přijímají zákazníci PowerWall?

Varianta 10 kWh byla původně propagována jako náhradní zdroj, dost výkonný, aby mohl uchovat velké množství přebytečné solární energie. Očekávaná životnost slibovala 500 cyklů a cena byla stanovena na 3 500 dolarů (85 tisíc Kč).

Silnější Powerwall by měl pravděpodobně smysl jen na některých trzích, kde je cena elektřiny ze sítě tak vysoká, že se vyplatí mít náhradní řešení. Jako například na Havaji nebo v Německu.

„Na řadu samozřejmě přichází i otázka přijetí nové technologie, zvlášť proto, že Powerwall nenabízí ekonomicky výrazně průlomové řešení.“

Co dál chystá Tesla v oblasti uchovávání energie?

Elon Musk naznačil pár vodítek během své návštěvě Paříže.

„Máme Tesla Powerwall a PowerPack, zatím jsme udělali spoustu pokusů po celém světě. A výsledky jsou velice dobré. Druhá verze Powerwallu by měla spatřit světlo světa někdy během července-srpna tohoto roku.“

Ohromující celosvětový zájem o akumulátory Tesla, především když byl Powerwall poprvé uveden, překvapil i samotného Muska. Zrušení varianty 10 kWh pro nás může být i přínosem Tesla Energy se bude maximálně soustředit, aby vypilovala a urychlila stávající model natolik, aby se dostal ke koncovým zákazníkům co nejrychleji a nejefektivněji.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru