menuMENUHledat

Tesloop: Autopilot vás sveze mezi americkými městy

19.05.2016 16:46 | Autor: BP | Zdroj: techcrunch.com
Tesloop: Autopilot vás sveze mezi americkými městy

O podnikavém klukovi jménem Haydn Sonnad jsme psali v loňském roce. V 16 letech se mu podařilo skvělým podnikatelským nápadem vydělat na vlastní Model S. Rozhodl se umožnit cestujícím mezi Las Vegas a Los Angeles transport Teslou. Protože ale sám nebyl dost starý na to, aby měl řidičský průkaz, najmul si řidiče, kteří jeho zákazníky vozili. Svůj nápad následně předložil Tesle a podařilo se mu sehnat několik spolupodílníků. Tak vznikl startup Tesloop, která se zabývá meziměstskou přepravou.

Tesloop najezdí měsíčně 18 tisíc kilometrů

Flotilu zatím tvoří dvě Tesly. Měsíčně najezdí kolem 18 tisíc kilometrů, jedna cesta zájemce vyjde na méně než 100 dolarů. Novinkou je používání autonomního systému, který řidičům hodně usnadní práci. Ti si Autopilot velice chválí, především proto, že po dlouhém řízení nejsou tak unavení.

Samozřejmě musí udržovat pozornost, ale systém po nich vše ještě několikrát zkontroluje a dohlédne i tam, kde by unavený člověk mohl udělat chybu. I tak jsou ale řidiči pečlivě monitorování a procházejí pravidelnými zkouškami a kontrolními rozhovory.

Tesloop si mimo jiné zakládá na maximálním pohodlí pro zákazníky. Kromě transportu s nulovými emisemi nabízí občerstvení, wi-fi připojení a cestovní polštářky pro ty, kdo by se chtěli cestou trochu prospat. 

Nahoru