menuMENUHledat

Tip na léto – kde dobíjet v Chorvatsku?

05.06.2016 22:59
Tip na léto – kde dobíjet v Chorvatsku?

Situace s dobíjením elektromobilů v Chorvatsku se prý od loňska změnila k lepšímu. Majitelé Tesel se údajně už nemusí obávat, že by své vozidlo neměli kde dobít. Sami chorvatští fanoušci elektromobility uznávají, že loni třeba taková cesta do Dubrovníku vyžadovala od majitelů elektromobilů přípravu a plánování hodnou výpravy na Mars. Letos to prý má být lepší.

Záhřeb a okolí

Jak píše server Total Croatia News, nejlepší stiuace s dobíjením elektromobilů je v Záhřebu a okolí. Nabíjet zde prý obvykle můžete ve velkých nákupních centrech (City Center One, IKEA). Nedávno se k podpoře elektromobility přidal také chorvatský obchodní řetězec Konzum a před jeho pobočkou na Vukavarské ulici v Záhřebu si nyní také můžete vůz dobít.

Supercharger Senj

V Chorvatsku rovněž najdete jeden z nejkrásnějších Superchargerů na světě. Aspoň co se jeho okolí týká. Supercharger v historickém městečku Senj totiž nabízí nádherný výhled na moře. Adresa tohoto Superchargeru je Obala Dr. Franje Tudjmana, Senj.

Další Supercharger se momentálně staví ve Splitu a dle dostupných informací by měl být hotový 4. července. Adresa ulice, kde byste ho měli najít, je Hrvatska matice 4. Do konce roku 2016 by údajně v Chorvatsku mělo být celkem pět Superchargerů. Zatím je ovšem plně funkční jen ten v přístavu Senj.

Zadar

V turisticky oblíbeném Zadaru si můžete vůz dobít v nákupním centru City Galleria Zadar. O kousek dál na jih v Biogradu na moru je také možnost dobíjení, a to na adrese Šetalište kneza Branimira. Ještě o další kus cesty na jih v Šibeniku lze dobíjet v aerálu technické školy, nicméně je třeba se předem ohlásit, a to například e-mailem na mailové adrese tehskola@tssibenik.hr.

Tip na výlet pro fandy Tesly

A na závěr jeden tip pro všechny fanoušky Tesly. Když budete v Chorvatsku, měli byste navštívit město Smiljan, které je rodištěm Nikoly Tesly. Najdete zde mimo jiné repliku jeho laboratoře, kde uvidíte na vlastní oči některé z jeho vynálezů.

Pokud byste narychlo v Chorvatsku hledali možnost dobíjení, může vám pomoci tento web http://puni.hr/

Nahoru