menuMENUHledat

Top Picks 2015 Consumer Reports: Model S má první místo

25.02.2015 09:06 | Zdroj: consumerreports.org

Obrovské auto: Chevrolet Impala

Po celá desetiletí, nálepka “Impala” byla synonymem pro špatně pronajaté auto. Nenechte se mýlit, tento Chevrolet Impala se může rovnat s Toyotou Avalon a Lexusem ES 350. Obrovské a prostorné, Imapala poskytuje komfortní sedačky, ale jezdí jako luxusní auto. Odpružení je citlivé, bez bočního náklonu, který trápí mnoho velkých aut.

Cehvrolet se tímto vozem snaží cílit na nejširší publikum, dělá ho uživatelsky přínosným – ovládání je intuitivní, velké a lehce pochopitelné. Jediný háček se vloudil do oblasti viditelnosti. Kvůli vysoké přední desce je totiž orientace mírně ztížená. Za 35 tisíc dolarů (asi 850 tisíc Kč) můžete mít jeden kousek i vy.

Luxusní vůz: Audi A6

Rychlý, hbitý, bez námahy – A6 si vás bude hýčkat extravagantním prostředím a jízdou jako v peřince. Ale ve svém srdci zůstává Audi A6 věrné svému originálnímu poslání. Zaměřit se na řidiče a podpořit ho během ostrých zatáček a divoké manipulaci. Sedadla jsou posílena právě pro tyto případy, ale i nadále zůstávají pohodlné.

Design interiéru a celkový vzhled ukazuje funkční a elegantní styl bez zbytečné pozlátky. Všechny funkce jsou dosažitelné pomocí dotyku jednoho prstu a mají své logické opodstatnění (s trochou praxe). Spotřeba paliva je chvályhodná v porovnání s pohonem všech kol Quattro. Napočítali jste pět kvalit ze šesti celkových? Pokud ano, máte bod.

Ekologické auto: Toyota Prius

Čistý a funkční design Toyoty Prius diktuje toto: zůstane na vrcholu žebříčku všech ekologických aut. Jasně, jsou tu další hybridy a plug-in hybridy, ale žádný z nich nesahá ani po kotníky tomu, co nabízí Prius. Dostupnost, hvězdná spotřeba paliva, inteligentní balení a spolehlivost. To je důvod, proč se drží v “Top Picks” už po 12 let v řadě.

Ne, že by to nemělo vůbec žádné mouchy. Jízdní komfort je “jen” v pořádku, projíždění zatáčkami je vlažné, vybavení interiéru je na dotek trochu moc laciné. Ale Prius se postupem času přeměnil ze začínajícího hráče na velkou figurku. Je to dokonale ekonomické dopravní řešení. “Prostě si kup Prius” se postupně stalo refrénem našich testerů.

(Pozn. red. Žebříček s ostatními vozy budeme postupně aktualizovat.)

Nahoru