menuMENUHledat

10 věcí, které jste netušili o Tesla Model S

10.06.2015 14:15 | Autor: BP | Zdroj: consumerreports.com
10 věcí, které jste netušili o Tesla Model S

Do téhle chvíle jste jistě slyšeli o Insane Mode v nejnovějším Tesla Model S P85D. Ale kromě tohohle tlačítka jsme našli mnoho dalších vychytávek, o kterých jste nejspíš nikdy neslyšeli. Jste na háčku? Tady je, na co jsme přišli:

1. Adaptivní tempomat zrychluje při předjíždění

Dost luxusních aut v téhle době mají tempomat, který automaticky zpomaluje, když se blíží k pomalejšímu autu. Adaptivní automat, z anglického originálu ACC (Adaptive Cruise Control), je díky radaru, který snímá pohyb vozidla před sebou, skvělá vychytávka.

V Modelu S funguje podobně jako u ostatních aut. Tedy pokud je před vámi volná plocha, radar ji snímá a automaticky začne zrychlovat. Model S ale funguje i na jiné signály – prostě vyhodíte levý blinkr, začnete předjíždět a Model S se automaticky vrátí na nastavenou rychlost, kterou jste měli, než jste se dostali do fronty pomalíků. Pokud se něco děje, samozřejmě můžete dupnout na brzdy, aniž byste to narvali do auta před sebou.

2. V palubním počítači najdete plný internetový prohlížeč

Tento fakt vede k jedné z nejpohodlnějších vychytávek Tesla: celé Google mapy spolu s živou navigací a přehledem dopravy na velké obrazovce, kterou si můžete přiblížit a aktualizovat v reálném čase stejně jako smartphone. Asi nenajdeme lepší kombinaci, jak se vyhnout dopravní zácpě či jinému problému, než mít aktuální informace přímo před sebou spolu s intiuitivním ovládáním.

Navíc 17 palcový dotykový displej poskytuje docela slušný rozhled. A za tím vším můžeme vyzdvihnout internetové připojení jako takové, díky kterému není problém poslouchat internetové radio zatímco řídíte. Jasně, rozptýlení a nebezpečí jsou tu díky všem vychytávkám větší, ale na druhou stranu, myslete na své pasažéry. 

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru