menuMENUHledat

V Gigafactory pracuje přes 1000 lidí, každý měsíc Tesla najme až 200 dalších

21.02.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
V Gigafactory pracuje přes 1000 lidí, každý měsíc Tesla najme až 200 dalších

Tesla už zaměstnává více než 1000 lidí v nevadské Gigafactory. Tím ale nekončí. Měsíčně nabírá 150-200 nových zaměstnanců.

Tesla rozšiřuje tým pracovníků, investovat bude také do Sparks

Ředitel ekonomického rozvoje v Nevadě, Steve Hill, tyto informace potvrdil na jednání finančního výboru Senátu. Kalifornská automobilka hodlá do března 2018 najmout až 3 200 pracovníků.

Guvernér Nevady, Brian Sandoval, také nedávno potvrdil rychlý nárůst pracovních míst, který Tesla vytváří při budování Gigafactory. Kromě toho také odhalil, že Tesla hodlá investovat 350 milionů dolarů do Sparks, kam by se mohla rozšířit výroba motorů do Modelů 3.

Faraday Future bude stavět v Las Vegas

V Nevadě by se plánuje usídlit také další společnost zabývající se elektromobilitou, a to záhadná Faraday Future. Ta už dříve oznámila světu, že chce postavit miliardovou továrnu v Las Vegas. Od svého smělého plánu ale začala společnost ustupovat, protože finanční situace se přitížila. Nově hodlají vybudovat menší továrnu (s přibližnou plochou 60 000 metrů čtverečných) do roku 2018. Zde by také mělo dojít k výrobě nového luxusního elektromobilu FF91, který automobilka ukázala na letošním festivalu CES.

Tesla i Faraday obdržely daňové úlevy za to, že přesunou své továrny do Nevady. U Tesly jde až o miliardu dolarů, u Faraday Future přibližně o 335 milionů dolarů.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru