menuMENUHledat

Video: Dva zloděje kradoucí Teslu zaskočil velmi nečekaný problém

24.10.2018 15:15 | Autor: VS | Zdroj: youtube,com
Video: Dva zloděje kradoucí Teslu zaskočil velmi nečekaný problém

Ve Velké Británii se v poslední době objevilo hned několik případů krádeží vozů Tesla Model S. Na kamery se nyní podařilo zachytit zločince, kteří tyto krádeže mají nejspíše na svědomí.


Vozy Tesla se neřadí mezi často kradené automobily. Je to dáno jednak jejich stále ještě omezeným počtem na silnicích a pak také dobrým zabezpečením. I přesto se ve Velké Británii v poslední době objevila série krádeží vozů této značky, které byly ukradeny pomoci hackerského útoku na software automobilu.

Poslední z takových krádeží byla zaznamenána na kameru a podívaná je to vskutku veliká. Zloději vypadají profesionálně, ale i přesto jim pořádně zavařil takový detail, jakým je připojený nabíjecí konektor.

Tesla nabízí hned několik řešení, jak se proti podobné krádeži bránit. Tím posledním je například funkce PIN to Drive, která vyžaduje zadání PINu ve vozidle, aby se mohlo rozjet. Bohužel majitel Tesly z videa neměl žádné bezpečnostní opatření, a tak je nyní jeho milovaný automobil již nejspíše rozebrán na součástky a vyvezen mimo ostrovy.

Nahoru