menuMENUHledat

Víme, jaký dárek si přichystala Tesla pro předplatitele Modelu 3

27.02.2018 10:44 | Autor: VS | Zdroj: Teslarati.com, Electec.com, Tesla.com, Facebook.com
Víme, jaký dárek si přichystala Tesla pro předplatitele Modelu 3

​První předobjednávky na Model 3 se rozběhly 31. března roku 2016. Ten kdo si přivstal a v ranních hodinách patřil mezi první kdo uskutečnil předobjednávku tohoto modelu, měl od Tesly přislíbeno “something special“, tedy něco speciálního. Nyní konečně vyšlo najevo, o co se jedná.


Signature reservation

U Tesly se stalo zvykem odstartovat předobjednávky nového modelu s možností dostat objednávaný automobil o něco dříve a ve verzi, která se trochu liší od ostatních předobjednaných modelů. Tesla takovou předobjednávku nazývá Signature reservation a umožnila ji u Modelu S, tak i u Modelu X.

U těchto dvou modelů byla Signature reservation umožněna pro prvních 1000 zájemců, kteří museli na místo klasických pěti tisíc dolarů složit zálohu ve výši 40 tisíc dolarů. Za tuto vloženou důvěru jim bylo přislíbeno, že svůj předobjednaný vůz dostanou mezi prvními a navíc si mohli pro automobil zvolit speciální lak nazvaný Signature red, který odlišoval jejich Model S či X od ostatních klasicky prodávaných modelů.

Něco speciálního k Modelu 3

Když přišla zpráva s datem zahájení předprodejů Modelu 3, všichni čekali, že bude opět umožněna Signature reservation. Ovšem Elon Musk oznámil, že se tentokráte u Modelu 3 ničeho takového nedočkáme. I přesto však bylo prvním zájemcům přislíbeno, že spolu se svým Modelem 3 dostanou „something special“, od čehož všichni očekávali, že bude jejich Model 3 odlišovat od ostatních. To se však nepotvrdilo.

@elonmusk Any chance of Signature Red paint being offered as an option for March 31 Model 3 reservation holders?

— Ryan McCaffrey (@DMC_Ryan) 5. listopadu 2016

there will be something special

— Elon Musk (@elonmusk) 5. listopadu 2016

Místo laku autíčko

Podle nejnovějších zpráv je totiž oním speciálním dárkem zmenšený model objednaného Modelu 3. Naznačil to již You You Xue, který je velkým fanouškem vozů Tesla a majitelem Modelu 3.

„Mluví se o tom, že speciálním dárkem pro osoby, které si objednali Model 3 jako první, bude malá replika Modelu 3 (ve velikosti Hot Wheels). Model bude designově stejný jako objednaný Model 3. Doufal jsem v něco trochu jiného, ale pořád je to dodržení slibu.“

Dárek, který neurazí, ale příliš neodliší

Ony zvěsti pak potvrdil Frank Leone, který na Facebook nasdílel model Tesly se sportovními koly schovaný v plastové průhledné krabičce, podobně jak to známe u klasických modelů aut. Na rozdíl od zmenšeniny Modelu S, kterou si můžete zakoupit skrze oficiální obchod společnosti Tesla, vypadá malý Model 3 jako čistě výstavní kousek bez otevíratelných dveří, kapoty ani kufru.

Rozdíl je také ve velikosti. Zmenšenina Modelu S se prodává v poměru 1:18, ovšem dárkový Model 3 je mnohem menší, v poměru 1:43. Nepotvrdily se ani zvěsti o tom, že dárkové modely budou ve stejném provedení jako automobil, se kterým jsou dodávány. Zatímco Leonův modýlek je v sytě červené barvě, jeho reálný Model 3 je oděn do šedivého laku.

Zájem o Model 3 Teslu příjemně překvapil a sám Musk se na svém twitteru připustil, že neočekával takový objem předobjednávek a fronty lidí před showroomy po celém světě v den zahájení prodejů Modelu 3. Tesla těmto nadšeným zájemcům okamžitě poděkovala nejen srze Muskův twitterový účet, ale zaslala jim i velice hezký náčrtek Modelu 3. Ten byl poměrně příjemným nalákáním na ono překvapení, ze kterého mohou být někteří předplatitelé stejně zklamaní jako dítě, co pod stromečkem našlo zase jen ponožky.

Nahoru