menuMENUHledat

Vyrobí Tesla 300 prototypů Modelu 3?

03.08.2016 15:24
Vyrobí Tesla 300 prototypů Modelu 3?

Dosud Tesla vyrobila tři prototypy Modelu 3. Jeden je stříbrný, druhý černý a třetí červený. Poslední zmiňovaný ovšem nemá baterii, a proto bývá pouze pasivně vystaven při nejrůznějších příležitostech. Naposledy si jej například mohli prohlédnout návštěvníci Gigafactory.

Jak ovšem údajně zjistil server Electrek, v posledních týdnech Tesla začala zajišťovat díly na výrobu cca 300 potenciálních prototypů Modelu 3. To samozřejmě neznamená, že Tesla hodlá vyrobit 300 prototypů. Některé díly mohou sloužit jen sami o sobě během nastavování ideálních parametrů pro výrobu a podobně.

Protože od představení Modelu 3 už Tesla dokončila práce na finálním designu vozu, dá se předpokládat, že co nejdřív vznikne určitě množství prototypů pro beta fázi testování.

Například v případě Modelu X prý Tesla 10 měsíců před spuštěním výroby vozů vyrobila až stovky prototypů, které odpovídaly finálnímu produktu. Bude tomu tak i v případě Modelu 3? Těžko říct.

S výrobou Modelu 3 se má začít příští rok v létě. Tesla má tudíž ještě 12 měsíců, nicméně má nejvyšší čas na to, začít vyrábět dostatek prototypů na testování. Dle výše zmiňovaných informací to ale vypadá, že přesně to se Tesla chystá udělat. 

Nahoru