menuMENUHledat

6 možných rivalů pro Tesla Model X

30.10.2014 19:16 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com

V sestupném pořadí podle dostupnosti si můžete prohlédnout reálné a předpokládané rivaly pro Tesla Model X.

Toyota RAV4 EV

Toyota RAV4 EV má k Modelu X blíž, než byste si mohli myslet – elektrický hardware vlastně pochází od kalifornské automobilky. Juniorské SUV nabídne pouze pohon předních kol a dojezd 103 mil, takže konkurovat Tesle může jen velmi vzdáleně. Díky dojezdu pravděpodobně díru do světu nevytrhne, a to ani proto, že stojí o 25 000 dolarů méně.

Dostupnost? Již v prodeji v Kalifornii

Za kolik? 49 800 $

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi není čistě elektrické, ale představuje brilantní návrh. Ve Velké Británii je Outlander Plug-in Hybrid za stejnou cenu jako jeho dieselový protějšek – počkejte chvíli na zakopaného psa – a nabízí dojezd 32,5 mil na elektřinu. Předpokládá kombinaci všech dostupných režimů, které má, s elektřinou počítá pouze na přesun po městě. Rozměry interiéru jsou ale obrovské, to se musí nechat.

Dostupnost? Očekává se v první polovině roku 2015

Za kolik? 40 000 $

BMW X5 eDrive

Zatímco první dvě auta z tohoto seznamu už se ve světě prodávají, BMW X5 eDrive nás přenáší do světa mírných spekulací. Naštěstí když mluvíme o hybridech, není hlavní otázka “kdyby”, ale “kdy”. Testovací verze už totiž proběhly. Tohle SUV bude brzy postaveno, ale jak by mohlo reálně konkurovat Modelu X, toť otázka. Dojezd na elektřinu je totiž velice skromný, představuje jen 18 mil.

Dostupnost? V Evropně na prodej během příštího roku

Za kolik? Podobně jako XDrive49d v Evropě, to znamená 70 000 $

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru