menuMENUHledat

6 možných rivalů pro Tesla Model X

30.10.2014 19:16 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com

Volvo XC60 Plug-in Hybrid

V případě, že plug-in hybrid verze Volvo XC60 je něco jako hvězdné V60 PHEV, budou objednávky jen lítat. Dieselovo-elektrický pohon z V60 bude přepracován, aby mohl běžet jen na naftu (pro americký trh) a dojezd na elektřinu klesne na 35 mil. Stejně jako V60 bude i hybridní SUV pěkně rychlé – koncept mluví o síle 280 koní. Oficiální oznámení od Volva čekáme koncem tohoto roku.

Dostupnost? Zatím nevíme, ale byli by blázni, kdyby ho nepostavili

Za kolik? Na sever od 65 000 $

Porsche Cayenne Plug-in Hybrid

Porsche se zatím nezmínilo ani o datu dostupnosti, ani o ceně hybridní verze Cayenne SUV, ale nedávné drby a fotky ukázaly dobíjející se prototyp. Takže to nemůže být tak daleko. Co se týče dalších detailů, očekáváme dojezd na elektřinu kolem 20 mil a za pomoci 3.0 litrového V6 benzínového motoru dosáhne až na 420 koňských sil.

Dostupnost? Téměř jistě příštím rokem

Za kolik? Nejméně 90 000 $

Giugaro Clipper

Italdesign Giugaro je italská společnost, které šéfuje nejspíš největší legenda designu, jaká kdy žila – Giorgetto Giugiaro. Společnost letos představila frajerské auto čistě na elektrický pohon na letošním ženevském autosalonu. Rodinné auto, ochromující design a dojezd 335 mil čistě na elektřinu! Je to tak, beze všech pochyb, italský krasavec je jediný skutečný rival pro vycházející Model X. Proč nic z toho všeho není nějak zvlášť důležité? Protože Audi nedávno převzalo vládu nad Italdesign Giugaro.

Dostupnost? Ehm…

Za kolik? Momentálně bezcenné, ale potencionálně extrémně nebezpečné

Nahoru