menuMENUHledat

6 možných rivalů pro Tesla Model X

30.10.2014 19:16 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com
6 možných rivalů pro Tesla Model X

Vypadá to divně dělat soupis rivalů pro auto, které ještě nevyšlo, jenže to by nesmělo jít o Teslu. Zdá se, že nový Model X bude taková bouře (a vhodná investice), že je lepší udělat takový seznam rovnou, než se strhne případná lavina.

Než přejdeme k jakýmkoliv detailům, chceme jen upozornit, že v listu nenajdete horkého favorita z dílny německé automobilky, Audi Q8 e-tron. Elektrické SUV s vysokým dojezdem tu není z jednoho prostého důvodu – prostě o něm nevíme dost reálných informací kromě toho, že jednou bude postaveno.

Na prodej bude za chvíli také Hyundai Tucson Fuel Cell s pohonem na palivové články. Ten nabízí nulové emise na dojezd 300 mil. My jsme se ale zaměřili pouze na elektrické vozy (nebo hybridy, ale slovo “elektrický” je pro nás stěžejní), takže Hyundai musí z kola ven.

Elon Musk, výkonný ředitel Tesla Motors, s oblibou vypouští do světa vždy nějakou tu malou novinku, a tak o novém sedmimístném Modelu X máme alespoň nějaký obrázek.

Cenovka pravděpodobně začne na 70 000 $ (v přepočtu asi 1,5 milionu Kč) s dojezdem přibližně 210 mil ve verzi s 60 kWh baterií, 265 mil pak slibuje model s 85 kWh.

Jak to tak vypadá, Tesla Model X nebude mít přímého soupeře. Nic, co se momentálně vyvíjí, nemá tak blízko k reálnému prodeji. (Navíc se štítkem “čistě elektrické”.) I to může být důvod pro 13 000 rezervací na nadcházející SUV, které Tesla Motors do této chvíle obdržela.

Soupeři uvedení níže sdílejí několik charakteristických vlastností – zvýšenou jízdní výšku, prostor pro rodinu. Stejně jako Model X, ale pod kapotou se liší jen mírně. Většina z nich má hybridní pohon, nabízí jen malý dojezd na elektřinu, ale za to bez úzkosti, že elektřina dojde.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru