menuMENUHledat

Elektrické formule míří do Berlína

15.05.2015 17:49 | Zdroj: electricautosport.com
Elektrické formule míří do Berlína

V sobotu 23. května se na bývalém berlínském letišti Tempelhof uskuteční závod ze série Formule E. Přesně tak, jedná se o souboj nadupaných elektro-monopostů. Německá metropole se tak na mapě seriálu přidá k městům jako Londýn, Řím, Peking nebo Los Angeles.

„Berlín je město budoucnosti. Metropole je plná skvělých mladých lidí, kteří se zajímají o životní prostředí. Město tak má vše, co potřebujeme,“ říká Alejandro Agag, ředitel Formule E. „Chceme vést tichou revoluci v moto sportu, protože tyto vozy jsou budoucností pro města. Chceme přesvědčit mladé, aby si kupovali elektrická auta.“

Výlet do Berlína?

Berlínské klání uvidí 30 000 diváků a před tribunami se můžete projet i vy. Organizátoři totiž chtějí překonat rekord a uspořádat vůbec největší přehlídku elektrovozů. Pokud tedy nějaký vlastníte, určitě si do Berlína výlet udělejte. Stačí se registrovat na e-mailové adrese elektroautoparade@gmail.com, do zprávy napište jméno, typ auta a mailovou adresu. Okolo 10 dopoledne se projedete po závodní dráze na unikátním opuštěném letišti a návdavkem dostanete 2 lístky na odpolední závod elektro-formulí. Máte nějaký lepší plán na víkend?

Pokud vám to přece jen nevyjde, my na místě určitě budeme. Takže se můžete těšit na fotky i videa z akce.

Nahoru