menuMENUHledat

Formule E – byli jsme u toho! (VIDEO)

04.06.2015 09:23
Formule E – byli jsme u toho! (VIDEO)

Udělali jsme si výlet do Berlína na bývalé letiště Tempelhof, abychom natočili na video atmosférou hned dvou báječných událostí – přehlídky rekordního počtu elektromobilů na jednom místě a závodu e-Formule.

Určitě už jste o celé slávě četli, takže jistě víte, že okruh měřil 2,47 km a bylo na něm 17 zatáček. Nebo že vítězem závodu se stal na 3 hodiny Lucas di Grassi, než ho diskvalifikovali kvůli nelegálním úpravám předního křídla. Jestli šlo skutečně jen o opravy a ne o snahu upravit auto tak, aby vyhrálo, se asi nedozvíme. Medaili si každopádně odnesl D'Ambrosio.

Elektrická koloběžka, solowheels a mnoho dalšího

My vám můžeme předat jen unikátní report o výborné atmosféře celé akce. V čase mezi přehlídkou a závodem měli diváci možnost prohlédnout si velmi z blízka zaparkované závodní vozy, organizátoři pro ně připravili exhibici na elektrocyklech (a jednom elektrokole) a i samotní návštěvníci se postarali o zábavnou podívanou – přijeli na vozítkách všeho druhu.

Poprvé v životě jsme viděli elektrickou koloběžku, nebyla však nouze ani o oldschoolovou dřevěnou nebo o cestující na solowheels – elektrických jednokolkách bez sedla. Asi největším zážitkem byl ale zvuk rozjíždějících se e-formulí. Jen zaškvíkaly a byly pryč – jakmile se nám ztratily z očí za zatáčkou, jako by nebyly, a po chvíli zase jen z ničeho nic prosvištěly kolem. Pro někoho je to možná méně zábavné, ale nám by se svět takové tiché dopravy hodně líbil!

 

Nahoru