menuMENUHledat

Elon Musk – génius a vizionář I: Jak mi zavolali z kanceláře Elona Muska

07.07.2015 10:18 | Autor: Tim Urban | Zdroj: waitbutwhy.com
Elon Musk – génius a vizionář I: Jak mi zavolali z kanceláře Elona Muska

Elon Musk, pro ty, kdo ho neznají, je nejúžasnější muž na světě.

Chci následujícími články odhalit, jak se z něho vlastním přičiněním stal miliardář a reálná předloha Tonyho Starka alias Iron Mana. Ale pro teď nechám Richarda Bransona vysvětlit věci jasně:

Ať už skeptici říkali o spoustě věcí, že nejdou, tak Elon přišel – a udělal je. Pamatujete v 90. letech, kdy jsme mohli komukoli cizímu zavolat a chtít po něm číslo kreditní karty? Pak přišel Elon a vymyslel takovou maličkatou věc, kterou nazval PayPal. Jeho společnosti Tesla Motors a SolarCity vytvářejí čistou budoucnost plnou obnovitelné energie, ze které se pomalu, ale jistě stává realita. Jeho SpaceX dává nové možnosti k průzkumu vesmíru. Je trochu paradox, že Elon hodně pracuje na tom, aby vylepšil naší planetu, a to ve stejné době, kdy staví vesmírnou loď, kterou bychom ji mohli opustit.

Takže ne. To ani trochu nebyl hovor, který bych očekával.

Tesla, SpaceX, solární panely...

Pár dní na to už jsem načapal sám sebe, jak pochoduju v pravidelných trasách po bytě v pyžamových kalhotech a na drátě mám Elona Muska. Bavili jsme se o Tesle, SpaceX, automobilech, vesmírných lodích, o průmyslu se solárními panely. Prozradil mi svůj názor na to, proč jsou lidé často zmatení, když se mluví o takových věcech.

Napadlo ho, že kdyby mě tato témata zajímala, chtěl bych o nich něco napsat a mohlo by to pomoct, měl bych přijet do Kalifornie, sednout si s ním a pár dalšími lidmi a pořádně si o tom popovídat.

Co já na to?

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru