menuMENUHledat

Ford se vysmál Tesle za její nadšení z překonání výrobního milníku

05.07.2018 07:39 | Autor: VS | Zdroj: twitter.com, cnbc.com, gizmodo.com
Ford se vysmál Tesle za její nadšení z překonání výrobního milníku

Tesle se podařilo překonat důležitý milník v podobě 5 tisíc vyrobených kusů Modelu 3 za týden a konkurence na to zareagovala s pohrdáním. Ředitel Ford Europe se Tesle doslova vysmál.


Tesla vs Ford

Generálním ředitelem Ford Europe je Steven Armstrong, který na svém twitterovém účtu zareagoval na příspěvek Elona Muska o pokoření důležitého milníku, poměrně nevybíravým způsobem. Elon Musk na svůj Twitter ve zkratce napsal: 7 tisíc vozidel, 7 dní a pod to přidal srdíčka a nápis Tesla tým. Armstrong jeho tweet pak okomentoval podobnou větou: 7 tisíc vozidel, přibližně 4 hodiny a taktéž přidal srdíčka a nápis Ford tým.

7000 cars, circa 4 hours. ❤️Ford Team❤️ https://t.co/FZSclsFoS0

— Steven Armstrong (@StevenArmstrong) 1. července 2018

Vzkaz je jasný. Ford se prostě jen vysmívá Tesle, že oslavuje dosažení výrobního tempa, které je pro Ford naprosto směšné. Tento ostrý výpad jen rozdmýchává dlouhodobějšího napětí mezi Teslou a Fordem. Musk již dříve o Fordu prohlásil, že jeho energie se rovná té v márnici. To bylo v době, kdy Tesla neměla produkci 5 tisíc kusů Modelu 3 týdně vůbec jistou a tak na sebe nenechala odpověď dlouho čekat. Přišla od Marka Turbyho, víceprezidenta Fordu, který Muskovi připomněl, že jejich nový model F-150 opouští výrobní linku každých 53 sekund.

Model 3 a iPhone

Reakce Armstronga vyvolala na internetu velké vášně, a zatímco někteří shledávají jeho poznámku za vtipnou a trefnou, jiní jej přirovnávají k Stevu Ballmerovi. Steve Ballmer byl generálním ředitelem Microsoftu, a když společnost Apple představila svou novinku v podobě zařízení iPhone, Ballmer na to zareagoval výsměchem a slovy, že takové zařízení nemá potenciál. A všichni víme jak je na tom iPhone teď, a asi se i dovtípíte, jak dopadl Ballmer. O to více je tento příběh poutavý, pokud se dozvíme, že někteří přirovnávají potenciál Modelu 3 právě k prvnímu telefonu od Applu.

To se Fordu nepovedlo

Je zajímavé, že Ford je tím kdo se takto otevřeně vysmál Tesle. Byla to právě tato automobilka, která zavedla do automobilové výroby montážní linku, čímž učinila výrobu svého legendárního modelu T neskutečně efektivní a díky tomu i vůz dostupný. Ovšem Ford je automobilkou s velmi dlouhou historií a zkušenostmi, které Tesla zatím nemá a tak je toto vzájemné porovnávání od Fordu hloupé, dětinské a především pak zcela nereálné.

Navíc současná situace Fordu rozhodně není tak růžová, aby okolo sebe mohl takto kopat. Ford nedávno zastavil veškerý vývoj a výrobu nových vozů, krom Fordu Mustang a nadcházejícího Fordu Active Crossover, který by měl přijít na trh v příštím roce. Navíc společnost značně zaspala příchod elektromobilů a produkt, který doposud představila, byl víceméně srovnatelný s tím, co již představilo GM, nebo Nissan. Bylo by tak možná lepší, kdyby si Ford nejdříve zametl před vlastním prahem, a až pak se vysmíval ostatním.

Nahoru