menuMENUHledat

Leonardo DiCaprio fandí elektromobilům a nadchla ho baterie Tesla Powerwall

20.11.2015 07:55 | Zdroj: fiaformulae.com
Leonardo DiCaprio fandí elektromobilům a nadchla ho baterie Tesla Powerwall

Hollywoodský herec se dlouhodobě angažuje v boji za čistší životní prostředí, a proto jsou mu elektromobily od začátku blízké. Mimo jiné se hodně angažuje v sérii závodů elektroformulí a je spolumajitelem závodního týmu Venturi. Jak se ale svěřil v nedávném rozhovoru, rád by viděl elektromobily hlavně v městských ulicích a ne jen na závodním okruhu.

Šetrnost k životnímu prostředí jako morální povinnost

V rozhovoru se šéfem závodní série Formule E Alejandrem Agagem se DiCaprio svěřil, že o životní prostředí a ekologii se začal intenzivně zajímat koncem 90. let po setkání s tehdejším viceprezidentem Al Gorem v Bílém domě. Od té doby prý považuje za svou morální povinnost bojovat proti klimatickým změnám a hledat ekologičtější cesty pro současné technologie.

Baterie Tesla Powerwall ho nadchla

Protože naše planeta poskytuje neomezené množství obnovitelných zdrojů energie, vítá DiCaprio všechny technologie, které lidem umožní obnovitelné zdroje využívat. Doslova nadšený je prý z baterií Tesla Powerwall a představy, že lidem umožní skladovat si energii, již si mohou sami vyrobit právě pomocí obnovitelných zdrojů.

Hercovým snem jsou prý města, v nichž jezdí veškeré dopravní prostředky na elektřinu, která pochází z obnovitelných zdrojů. DiCaprio sám vlastní hned několik elektromobilů včetně Tesly Roadster. Takže je vidět, že o ekologických autech nejen mluví, ale skutečně v nich i jezdí.

Nahoru