menuMENUHledat

Musk postaví vlastní Hyperloop a rovnou pod zemí

10.08.2017 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com

Přeprava ala Hyperloop pod zemí

V minulých měsících jsme mohli zaznamenat úspěchy v nevadské poušti, kde se společnosti Hyperloop One podařilo prokázat životaschopnost projektu. Právě před pár dny provedla další úspěšný start, kdy kapsle přesáhla rychlost 300 km/h. Původní Muskovy propočty slibovaly až čtyřnásobnou rychlost, ke které také společnost směřuje.

Elon Musk, který je duchovním otcem projektu Hyperloop, ho ale nechce nechat plavat. Proto oznámil, že společnost The Boring Company chystá projekt velmi podobný Hyperloopu. Protože ale není troškař, rovnou chce pasažéry přepravovat rychlostí zvuku a pod zemí.

"V The Boring Company plánujeme stavět tunely rychleji, než je tomu doposud a díky tomu maximálně snížit náklady. Tyto tunely pak budou hostit nový vysokorychlostní přepravní systém. Většina z nich by měly být standartní tunely upravené pro elektrické skaty jedoucí rychlostí 200 km/h. Pro dlouhé, přímé trasy jako například mezi New Yorkem a D.C. by mělo smysl vybudovat kapsle, které budou schopny jet rychlostí 960 km/h a více. Podobně jako Hyperloop."

Zpráva, že se Musk chystá vyrazit do světa s vlastním konceptem Hyperloopu rozvířila příslušné vody. Je otázka, jestli jen nejde o čeření vody po přívalu kritiky nad životaschopností plánu s tunely, my ale jako správní fanoušci držíme Elonovi palce.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru