menuMENUHledat

Nejšílenější elektrické koncepty z autosalonu v Paříži

04.10.2018 10:06 | Autor: VS
Nejšílenější elektrické koncepty z autosalonu v Paříži

Autosalon v Paříži se dnes otevírá široké veřejnosti. Diváci si budou moci prohlédnout nesčetné množství modelů od většiny velkých světových producentů automobilů. Mezi nimi nebudou chybět elektrické koncepty, které by vás nenapadli ani v nejdivočejším snu.


Mondial de l´Automobile

Všichni milovníci automobilu slaví v těchto dnech svátek díky Mondial de l´Automobile probíhajícímu v Paříži. Jak jsme vás již informovali, svůj stánek tu má i Tesla, která zde prezentuje všechny aktuálně nabízené Modely, tedy S, X a 3.

Kromě automobilů, které jsou zákazníkům již běžně dostupné, popřípadě se brzy dostanou do prodeje, zde mnoho výrobců představuje také koncepty. Některé z nich jsou předlohou k budoucím sériovým verzím automobilů, ovšem občas jsou k vidění i koncepty, které jsou pouze ukázkou technického umu inženýrů automobilky.

DS X E-Tense

DS Automobile vystavuje koncept, který již z dálky křičí: „Můj vzhled je naprosto nesmyslný a stojím tu jen proto, abych upoutal vaší pozornost!“. Skutečně futuristicky vyhlížející model si v Paříži prožívá svou premiéru a v nás budí rozpaky. Jeho křivky příliš neharmonizují, ale jsou spíše zmatenou spletí linií, které designér jakoby ve spěchu přenesl na papír a rychle utíkal na schůzku.

Po detailnější prohlídce však DS X E-Tense přeci jen člověka okouzlí, protože použitá technika je naprosto výjimečná.

img_0054img_0056img_0057img_0059img_0061

Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow

Stříbrná šipka od Mercedesu byla představena již v Pebble Beach v Kalifornii na začátku tohoto roku. V Paříži se však automobil poprvé představil na evropské půdě a my jsme si automobil, který je proklatě nízko u země, mohli ve futuristickém stánku Mercedesu prohlédnout na vlastní oči.

Německá automobilka dala vozu do vínku poměrně zajímavé pohonné ústrojí, které je tvořeno elektromotory o celkovém výkonu 550 kW. Těm posílá energii extrémně tenká baterie o kapacitě 80 kWh, která je uložena v podvozku vozu. Dle údajů společnosti by měl být vůz schopen ujet přes 400 kilometrů na jedno nabití.

Dost silně však pochybujeme, že by tento vůz někdy ujel víc jak jeden kilometr v kuse, protože jej přímo k výstavním halám vozí speciální nákladní automobil a při transportu je automobil dokonce ovládán dálkovým ovládáním.

img_0129img_0131

Renault EZ-ULTIMO

Renault představil EZ-ULTIMO jako „robo-vůz určený pro jedinečný zážitek z dopravní služby“ a není daleko od pravdy. Tento koncept představuje luxusní salónek na čtyřech kolech, který bychom od značky, jako je Renault, rozhodně nečekali.

Automobilka se jím nejspíše připravuje na nadcházející éru autonomních vozů a luxusní interiér přidala jako bonus.

img_0045img_0046img_0047img_0048-e1538550436816

GAC E-Verge

Automobil čínského výrobce GAC působí na první dojem jako automobil, který by mohl klidně vyjet na silnici a nikoho by neurazil. Problém však přichází v momentě, kdy nahlédnete do interiéru vozu. Ten jakoby vypadl ze sci-fi filmu, je dost nepraktický, studený a neosobní. No uznejte sami, namontovat opěrky hlavy místo na sedadlo na střechu vozu? Proč? Na některé otázky je možná lepší neznat odpověď.

img_0108img_0109img_0163img_0164img_0165

Pokud se zrovna nacházíte v Paříži nebo vás nové vozy zajímají, rozhodně autosalon navštivte, stojí to za to! Učinit tak můžete od dnešního dne až do 14. října. Tak tedy bon voyage!

Nahoru