menuMENUHledat

Pod kapotou elektromotor, díl II.

14.01.2015 09:00 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com

Tesla Model X – silný krasavec s "wings" dveřmi na obzoru

MODEL X, jehož sériová výroba je naplánována na rok 2015, je crossover, který omráčí tím nejlepším, co může SUV nabídnout spolu se všemi výhodami minivanu.

Tak stylový jako funkční – Model X je vůz vysoko nad svou kategorií. Vyjde jako Dual Motor s pohonem všech kol. Druhý motor nabídne ale mnohem více než jízdu za každého počasí nebo jakýchkoliv jízdních podmínek. Zvyšuje točivý moment a trakci v každodenním režimu. Model X Performance to vytáhne z nuly na stovku za méně než 5 sekund, čímž si vykoledoval titul nejrychlejšího SUV a předčí i mnoho sportovních aut.

Více fotek prototypu tohoto očekávaného krasavce můžete nalézt v jednom z našich starších článků, Model X byl k vidění v Palo Altu.

Toyota RAV4 EV – oblíbené SUV kalifornského trhu

Toyota RAV4 EV je celo-elektrická verze populárního SUV RAV4 společnosti Toyota. První generace byla prodávána od roku 1997 do roku 2003.

Toyota spolupracovala s Tesla Motors na vývoji druhé generace RAV4 EV, neboli elektrického SUV, které bylo odhaleno ve Spojených státech v září 2012. Výrobu omezili na 2 600 kusů během prvních tří let. A později došlo k omezení prodeje pouze pro Kalifornii.

Volkswagen e-up! – vymazlený do posledního dílku

Volkswagen up! je kompaktní městské auto od koncernu Volkswagen. Čistý design, maximální prostor na minimální základně, kvalita a pozornost detailům, stejně jako dostupnost inovací, to vše je maximum toho, co se skrývá pod značkou Volkswagen.

K odhalení plánů došlo na Frankfurt Motor Show v roce 2007, kde se později představil i samotný prodejní model, a to o 4 roky později. Na evropský trh byl up! vypuštěn v prosinci 2011.

O 18 měsíců později světlo světa spatřila elektrická verze: e-up! Prodej započal v Německu, následovala Velká Británie v roce 2013.

S vizitkou městského auta je využití místa maximální. Základna byla minimalizována, a přesto se do vozu pohodlně vejdou čtyři dospělí. Kapacita kufru při plném obsazení je 923 litrů. S ohledem na jízdní styl, úroveň dobíjení a místní podmínky je dojezd Volkswagenu e-up! více než 100 mil (asi 160 m).

Nahoru