menuMENUHledat

Seriál o elektromobilitě: Anglie – elektrická dálnice (díl 1.)

25.09.2014 07:34 | Zdroj: http://www.ecotricity.co.uk

Počet elektrických vozů, které používají “elektrickou dálnici” vzrostl o 300% v prvních šesti měsících roku 2014 stejně jako prodeje elektrických dopravních prostředků přesáhly metu 10 000. Podle “Společnosti motorových výrobců a obchodníků” (Society of Motor Manufacturers and Traders) se počet registrovaných dobíjecích vozidel v Británii zvýšil na 10 255 bráno ke konci června, zatímco ve stejném čase byla dokončena nejrychlejší britská dobíjecí síť - “elektrická dálnice”.

V září 2013 začali Ecotricity a Nissan dodávat nové super rychlé dobíjecí stojany, které jsou momentálně na více než 170 místech a pokrývají téměř 90% čerpacích stanic v Británii.

Elektrická dálnice má za cíl:

  • Dodat více než 250,000 kWh zelené elektřiny
  • Poskytnout přes 1 milion mil volného cestování
  • Připojit kolem 800 nových členů každý měsíc

Superchargery představují masivní zlom

Počet vozů, které využívají elektrickou dálnici rapidně vzrůstá - 4 080 aut nabíjených na elektrické dálnici od října do prosince loňského roku, v následujícím čtvrtletí se toto číslo zvýšilo na 8 891 a v posledním čtvrtletí stouplo znovu na 15 152 – to představuje více než trojnásobek v posledních třech kvartálech.

Dale Vince, vlastník Ecotricity a Electric Highway, říká: „ Superchargery představují masivní zlom pro elektrická auta ve Velké Británii. S vědomím, že můžete dobít svůj vůz během dvaceti minut, tedy ve stejném čase jako si dáte hrnek kafe a potom můžete cestovat skrz na skrz celou Anglií - to je obrovský pokrok.

„V loňském roce jsme předpokládali výkon rovnající se 1 milionu mil bez emisí uhlíku (a zdarma) při cestování po elektrické dálnici. Při tomto tempu dosáhneme 2 milionů mil do Vánoc a dobíjecí stanice na každé čerpací stanici v Británii. Jedna z největších výhod elektrického řízení je, že energii získáváme v naší zemi - z větru a vody. Pohánění vozů tímto způsobem nám zajišťuje, že nebudeme vydáni na milost a nemilost vnějším událostem, které se dějí například na Blízkém východě. Také nebudeme muset brát ohled na neustále vzrůstající cenu fosilních paliv.”

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru