menuMENUHledat

Tesla Motors vs General Motors – kdo bude mít samořídící auto dřív?

06.10.2014 09:29 | Zdroj: www.stockwisedaily.com, Zdroj fotografií: Rinspeed AG, www.ringspeed.eu
Tesla Motors vs General Motors – kdo bude mít samořídící auto dřív?

Tesla Motors se vždy snažila být inovativní a pokroková. Robotická auta nám stále zní jako hudba budoucnosti, Elon Musk ale tvrdí, že z 90% “zautomatizované” auto bude na světě už v roce 2015.

Je třeba přidat kamery, senzory, radary

Některé samořídící funkce už chce vložit do vylepšeného sedanu Model S a později by právě tento model měl být robotický. Pokroky v této oblasti Tesla průběžně sděluje svým fanouškům - minulý měsíc byly například přidány kamery na předek vozu. Jak uvedl Simon Sproule, mluvčí společnosti, nová zařízení vyhovují přísným evropským regulím. Právě věci jako kamery, pokročilé senzory a nejrůznější radary posouvají Teslu zase o krok blíž k robotizaci.

General Motors má vysoké cíle

Společnost Tesla Motors samozřejmě není jediná, kdo vyvíjí samořídící auta. Své více či méně úspěšné projekty už má i Volkswagen, Daimler, Mercedes-Benz nebo Google. Největšího rivala má Tesla v General Motors.

Americká společnost, která zastřešuje několik různých značek (Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Holden, Opel a Vauxhall) také tvrdě pracuje na samořídícím autu. Mary Barra, výkonný ředitel GN, se nechal slyšet, že představí robotické auto už v roce 2016. Podle něj budou mít úspěch hlavně proto, že naslouchají svým zákazníkům. A ti se chtějí zbavit každodenního stresu, mezi které patři denní dojíždění do práce, soustředění při řízení nebo třeba strach o děti v autě. Robotické vozy prý tyto starosti vyřeší.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru