menuMENUHledat

Bosch podrazil Teslu, v autonomním řízení se spojuje s Mercedesem

06.04.2017 10:02 | Zdroj: Obrázek: youtube.com

Video – systém autonomního řízení v konceptu Mercedes-Benz F015: 

Kdo všechno testuje vlastní autonomní řízení

Stručný pohled na to, kdo v roce 2016 testoval autonomní řízení v Kalifornii, která je legislativním rájem pro autonomní vozy, dává napovědět, že těch automobilek, které by hledaly externího dodavatele kompletního systému autonomního řízení, není zas tak moc.

Volkswagen, General Motors, Ford, BMW, Nissan, Honda, Tesla a samozřejmě i Mercedes-Benz jdou vlastní cestou a od Bosche by potřebovaly maximálně tak pár komponent, stejně jako od něj teď Tesla kupuje radar do svého Autopilota. Ve výčtu překvapivě chybí Toyota. Její názory na autonomní řízení jsou ale přesně opačné než v Tesle. Gill Pratt, generální ředitel Toyota Research Institute ještě letos v lednu na veletrhu CES tvrdil, že autonomní řízení je ještě „hodně daleko.“

A pak tu máme samostatné hráče, kteří chtějí uspět u těch zbylých automobilek, co se k vlastnímu testování a možná ani vývoji autonomního řízení zas tolik nemají. Jsou jimi americké Waymo (Google), britské Delphi Automotive a právě zmiňovaný německý (a ve skutečnosti částečně i jihočeský) Bosch. Bosch už tohle dilema řešit nemusí. Uvidíme, jak se ale k celé věci teď postaví Tesla a zda spoluprací s Mercedesem nepřijde v oblasti autonomního řízení i o nějaké další zákazníky, třeba o BMW.

Nahoru