menuMENUHledat

Cestujte na Měsíc v kosmické lodi Dragon se SpaceX

27.02.2017 12:26 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Cestujte na Měsíc v kosmické lodi Dragon se SpaceX

SpaceX oznámila, že byla oslovena dvěma soukromými subjekty, kteří chtějí podniknout cestu na Měsíc a zpět. Oba lidé už údajně zaplatili depozit, který jim zajistí cestu v kosmické lodi Dragon během příštího roku. Jak si zaletět na Měsíc? SpaceX se hodlá zaměřit na komerční, privátní lety. (Aktualizováno: Podle novějších informací nepůjde přímo o let na Měsíc, ale jeho oblet, více v článku: Elon Musk vyšle dva astronauty kolem Měsíce, už příští rok).

Dvojice bude muset projít celou sadou testů

SpaceX uveřejnila na svých stránkách blogový příspěvek obsahující další podrobnosti. Oba potencionální návštěvníci Měsíce budou muset podstoupit fyzické testy, než vůbec dojde na skutečný trénink na konci letošního roku. Podle SpaceX by tato dvojice mohla odstartovat vlnu dalších soukromých výletů do vesmíru.

“Další letové týmy také projevily velký zájem, takže očekáváme v budoucnu i jiné, kteří budou první dvojici následovat. Více informací o letovém týmu odhalíme, až budeme mít výsledky zdravotnch a fyzických testů.”

SpaceX ocenila spolupráci s NASA, nadále se bude soustředit také na komerční lety

SpaceX nadále poděkovala NASA za pomoc a asistenci programu “Commercial Crew Program”, který se soustředí na vývoj a financování kapsulí Dragon.

Později v tomto roce vyšle SpaceX kapsuli Dragon na automatickou, bezpilotní misi na Mezinárodní vesmírnou stanici. Tato cesta prověří schopnosti kosmické lodi a prokáže, že je způsobilá i pro komerční lety. Po úspěšném dokončení mise se bude SpaceX soustředit také na privátní komerční lety.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru