menuMENUHledat

Elon Musk – génius a vizionář V: Jak se zbavit pár desítek milionů? Založte SpaceX, Tesla Motors, SolarCity...

03.09.2015 11:13 | Autor: BP | Zdroj: waitbutwhy.com
Elon Musk – génius a vizionář V: Jak se zbavit pár desítek milionů? Založte SpaceX, Tesla Motors, SolarCity...

Naposledy jsme Muska opustili ve chvíli, kdy se mu podařilo rozjet, prosadit a následně prodat PayPal za 1,5 miliardy dolarů. Místo aby si oddechl, začal se zajímat o problematiku raket a vesmírných letů. Tak vznikla společnost SpaceX.

Jak vznikala elektrorevoluce

Aby toho nebylo málo, v roce 2004, kdy rozbíhal vesmírný projekt, rozhodl se Musk vrhnout do dalších plánů. Tak spustil druhou nejménně myslitelnou věc hned po té s raketami a vesmírem. Založil společnost vyrábějící elektrická auta – Tesla. Cíl byl jasný: udělat světovou revoluci v automobilovém průmyslu a rozšířit elektromobily do všech koutů země.

Chtěl také přesvědčit lidi, že je potřeba začít využívat především obnovitelné zdroje energie. Musk řídil i tuto společnost a stejně tak do ní i investoval. Jednalo se o 70 milionů dolarů. Ještě vypíchneme takový malý fakt, že naposledy byla v Americe založena automobilová společnost Chrysler v roce 1952. No a naposledy, kdy někdo založil úspěšnou společnost s elektromobily, to bylo... Jo, vlastně, nikdy!

A co dál? Další revoluce...

A protože Elon Musk není žádný troškař, o pár let později v roce 2006, investoval dalších 10 milionů dolarů a spolu se svými bratranci založil SolarCity. Cílem této společnosti bylo především způsobit revoluci tím, že instalují obrovské množství solárních panelů na obytné domy, aby tak redukovaly spotřebu elektřiny vyráběné z fosilních paliv.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru