menuMENUHledat

Elon Musk – génius a vizionář VII: Nepište o mně, ale o bateriích, životu na Marsu, trvale udržitelné energii

08.12.2015 08:56 | Autor: BP | Zdroj: waitbutwhy.com

Chci Vám jen vysvětlit, co se děje kolem mě a proč

Musk má mnoho daších přízvisek. Chris Anderson, který uvádí show TED Talks, ho označuje za "největšího žijícího ppodnikatele". Jiní ho znají jako "živoucícho Iron Mana". A ne pro nic za nic, Jon Favreau poslal Roberta Downeyho Jr., aby s Muskem strávil nějaký čas v továrně SpaceX během natáčení prvního dílu Iron Mana. Dokonce byl i v jednom dílů Simpsonových! Takže vezměte v potaz tohle všechno a ještě si představte, že na sobě máte pyžamo. A Elon Musk vám zrovna zavolal.

Během hovoru mi vyjasnil, že po mně nechce, abych mu dělal reklamu. Jen mi chtěl pomoct vysvětlit, co se děje ve světě obklopující jeho společnosti, proč a jak se dějí věci kolem elektromobilů, trvale udržitelné energie, kosmického průmyslu a tak dále. Vypadal, že ho dokonce nudí lidé, kteří tráví svůj čas tím, že o něm píšou.

Pojďme se bavit o trvale udržitelné energii, bateriích, životu na Marsu, než o mně

Vysvětloval mi, že se děje tolik zajímavých a přelomových věcí kolem technologií průmyslu, ve kterých je zapojený, že mu přijde celkem zbytečné, aby někdo psal o něm. Že by si spíš přál, aby novináři více psali o obnovitelných zdrojech energie, palivech, bateriových technologiích a nebo důležitosti rozšíření života mimo Zemi. Takže jsem si celkem jistý, že náš seriál by ho minimálně rozladil. Nicméně mám své důvody, proč o něm píšu. Tady jsou hned dva:

1) Abych pochopil, proč Elon Musk dělá to, co dělá. On totiž hluboce věří, že je na nejlepší cestě, aby dal lidskému druhu ty nejlepší šance na přežití a udržení budoucnosti. Chtěl bych odkrýt tato přesvědčení a podívat se pod povrch.

2) Abych pochopil, proč je Musk schopný dělat to, co dělá. V každé generaci se objeví hrstka lidí, kteří dramaticky změní svět kolem sebe a podle mě právě tito lidé opravdu stojí za to poznat a pokusit se je pochopit. Dělají věci úplně jinak, než my všichni ostatní. A proto se od nich, myslím, můžeme mnoho naučit.

Zdroj:

Autor: Tim Urban

Zdroj: Wait But Why

(Wait But Why publikuje pravidelně. Články rozesíláme e-mailem více než 140 tisícům lidí – přidejte také svůj email a my vás zařadíme mezi odběratele (posíláme pouze několik e-mailů za měsíc). Sledujte nás také na Facebooku Twitteru.)

Nahoru