menuMENUHledat

Muskova Boring Company za týden představí svůj dopravní prostředek budoucnosti

10.12.2018 08:43 | Autor: VS | Zdroj: Twitter.com
Muskova Boring Company za týden  představí svůj dopravní prostředek budoucnosti

Boring Company spadající pod impérium Elona Muska chystá otevření prvního ze svých tunelů. Zároveň s ním poprvé odhalí plně autonomní dopravní prostředek budoucnosti, který bude v tunelech dopravovat cestující z místa na místo neuvěřitelnou rychlostí.


Revoluční MHD

V Boring Company si vzali předsevzetí, že přinesou do městské dopravy naprostou revoluci. Cestující se budou přepravovat neuvěřitelnou rychlostí díky jejich husté síti podzemních tunelů, kterými je budou přepravovat autonomní elektromobily uhánějící po kolejnicích.

Společnost plánuje první ostré nasazení tohoto systému do tunelu, který bude spojovat centrum Los Angeles s tamním stadionem Doger´s. Ten bude dlouhý 3,2 kilometru a cestující by měli tuto vzdálenost urazit za 4 minuty. Projekt tohoto tunelu je však teprve na začátku, ovšem technologie bude veřejnosti představena mnohem dříve, než bude dokončen.

Boring Company product launch on Dec 18. More than a tunnel opening. Will include modded but fully road legal autonomous transport cars & ground to tunnel car elevators.

— Elon Musk (@elonmusk) 7. prosince 2018

Odhalení technologie Boring Company

Boring Company totiž finišuje práce na jiném tunelu, který vede pod sídlem společnosti SpaceX v Hawthorne. Musk nedávno zveřejnil záběry, kterak se obrovský vrták prokousal až na druhý konec tunelu a oznámil, že se tunel otevře veřejnosti právě dnes, tedy 10. prosince 2018.

Tento termín se bohužel nepodařilo dodržet, a tak byl start odložen o týden. Mrzet nás to ale nemusí, protože Musk přislíbil, že kromě tunelu se představí také další technika spojená s dopravou v tunelu. Představí se transportní elektromobily s plnou autonomií, které budou dopravovat cestujících v tunelech a také technologie výtahu, který bude tyto vozy spouštět dolů do tunelu.

Made by Tesla

O stavbu těchto vozidel by se měla postarat společnosti Tesla, která dodá nejen elektromotory, jak bylo původně v plánu, ale bude zajišťovat kompletně celou výrobu těchto vozidel. Musk dodal, že Tesla má přeci nejlepší elektromotory a také skvělý systém autonomního řízení, a tak se plně autonomní vozy z její produkce přímo nabízejí.

O tom, že Tesla se skutečně bude podílet na dopravním systému Boring Company, nasvědčuje i řada videí, které zachycují testování některých modelů této automobilové značky přímo v tunelu. Nechme se tedy překvapit, co si pro nás obě společnosti připravily. Dozvědět bychom se to měli již 18. prosince!

Nahoru