menuMENUHledat

Pod kapotou elektromotor (nebo že by to byl hybrid?), díl III.

21.01.2015 11:02 | Autor: BP | Zdroj: ecomento.com
Pod kapotou elektromotor (nebo že by to byl hybrid?), díl III.

Acura ILX-Hybrid

Acura ILX-Hybrid je prvotina společnosti Acura (jejíž zakladatelem je ale Honda). Celo-elektrický hybridní pohonný systém využívá benzinový motor jako primární zdroj. Elektromotor nabízí přídatnou sílu a schopnost elektrické regenerace. Systém sestává z 1.5-liter i-VTEC 4-cylinder motoru připojenému k integrovanému elektromotoru.

Lithium-Ion (Li-Ion) baterie jsou schopny dodat elektřinu 23 koňských sil (17,2 kiowatt). Dohromady oba pohony vyprodukují 111 koňských sil. V závislosti na podmínkách se během akcelerace zapojí 1,5 l motor (případně oba pohony zároveň). Během brždění se konvenční motor deaktivuje a zapojí se pouze elektromotor, který začne znovu dobíjet baterie.

Audi Q5 Hybrid

Nový Q5 hybrid je první hybridní model společnosti Audi. Uvnitř tepe vysoce účinný paralelní pohon, který využívá 266 voltů, 72-článkové lithium-ion baterie. Konvenční pohon nabídne 211 koňských sil a točivý moment 258.15lb-ft, elektromotor pak 54 koňských sil a točivým moment 154.89lb-ft.

Dohromady tito dva siláci vyprodukují 245 koňských sil a jedná se o točivý moment 354.03lb-ft. Q5 hybrid to vytáhne z nuly na stovku za 7,1 sekund. Řidič si může vybrat mezi třemi jízdními módy. EV-mód nechá zabírat pouze elektromotor. D-mód efektivně kontroluje klasický pohon a elektromotor. S-mód byl navržen pro maximální využití sportovního stylu jízdy.

BMW ActiveHybrid 3

BMW ActiveHybrid 3 je nová verze populárního sedanu 335i s elektromotorem a ithium-ion bateriemi, které jsou integrovány do zavazadlového prostoru. Maximální dojezd při použití čistě elektrického pohonu je 2,5 míle o nejvyšší rychloti 47 mil/ hodinu.

BMW ActiveHybrid 3 byl odhalen na North American International Auto Show v lednu 2012. Americký model se objevil v showroomech na konci roku 2012.

Článek pokračuje na další straně.
Nahoru